T-2 v prisilno poravnavo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Višje sodišče v Mariboru je zavrnilo pritožbo Telekoma Slovenije v zvezi s prisilno poravnavo družbe T-2. Družbo zdaj v lastništvo prevzemajo največji upniki.
Oglej si celoten članek

"Sodišče v Mariboru je tudi na drugi stopnji zavrnilo pritožbo Telekoma Slovenije. S tem je odločitev sodišča postala pravnomočna prisilna poravnava družbe T-2," so sporočili iz družbe. Sodišče je pritožbo zavrnilo kot neutemeljeno.

Z današnjo odločitvijo sodišča se je zaključil postopek o prisilni poravnavi družbe T-2, ki se je začel 13. januarja lani. Že do 16. avgusta 2011 se je za prisilno poravnavo glasovalo sto upnikov, ki predstavljajo skupaj več kot 75 odstotkov priznanih ali verjetno izkazanih terjatev.

Poleg tega je 24 upnikov podalo zavezujoče izjave za pripravljenost konverzije terjatev v lastniške deleže. Upniki T-2 so glasovali o predlogu prisilne poravnave, objavljenem 5. maja. Predlog predvideva poplačilo 44 odstotkov navadnih terjatev, ki jih bo T-2 poravnal najkasneje v devetih letih, so še zapisali v družbi.

"V tem času smo v T-2 izpeljali številne korenite spremembe v poslovanju družbe, kar se že odraža tako na poslovnem rezultatu kot tudi v rasti števila naročnikov. S polnomočnostjo prisilne poravnave pa v dogovoru z upniki vstopamo v nov cikel, ki bo namenjen predvsem ukrepom, povezanim z nadaljnjim razvojem storitev in širitvijo lastnega omrežja," je povedal direktor Uroš Rožič.

Preberite še: Simobil naj bi prevzel T-2

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.