Slovenija
13 ogledov

T-2 v prisilno poravnavo

V tožbi T-2 proti Telekomu Slovenije (TS) za 130 in več milijonov evrov ni bila Žurnal24 main
Višje sodišče v Mariboru je zavrnilo pritožbo Telekoma Slovenije v zvezi s prisilno poravnavo družbe T-2. Družbo zdaj v lastništvo prevzemajo največji upniki.

"Sodišče v Mariboru je tudi na drugi stopnji zavrnilo pritožbo Telekoma Slovenije. S tem je odločitev sodišča postala pravnomočna prisilna poravnava družbe T-2," so sporočili iz družbe. Sodišče je pritožbo zavrnilo kot neutemeljeno.

Z današnjo odločitvijo sodišča se je zaključil postopek o prisilni poravnavi družbe T-2, ki se je začel 13. januarja lani. Že do 16. avgusta 2011 se je za prisilno poravnavo glasovalo sto upnikov, ki predstavljajo skupaj več kot 75 odstotkov priznanih ali verjetno izkazanih terjatev.

Poleg tega je 24 upnikov podalo zavezujoče izjave za pripravljenost konverzije terjatev v lastniške deleže. Upniki T-2 so glasovali o predlogu prisilne poravnave, objavljenem 5. maja. Predlog predvideva poplačilo 44 odstotkov navadnih terjatev, ki jih bo T-2 poravnal najkasneje v devetih letih, so še zapisali v družbi.

"V tem času smo v T-2 izpeljali številne korenite spremembe v poslovanju družbe, kar se že odraža tako na poslovnem rezultatu kot tudi v rasti števila naročnikov. S polnomočnostjo prisilne poravnave pa v dogovoru z upniki vstopamo v nov cikel, ki bo namenjen predvsem ukrepom, povezanim z nadaljnjim razvojem storitev in širitvijo lastnega omrežja," je povedal direktor Uroš Rožič.

Preberite še: Simobil naj bi prevzel T-2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.