T-2: Za Avstrijce je 300 milijonov preveč

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Telekom Austria naj bi bil pripravljen za nakup telekomunikacijskega operaterja T-2 odšteti okoli sto, največ 150 milijonov evrov, slovenski lastnik pa si zanj želi 300 milijonov.
Oglej si celoten članek

Ali bo Telekom Austria postal nov lastnik omenjenega operaterja, je odvisno od pogajanj s sedanjim lastnikom T-2 Gratelom Jurija Krča. Po pisanju Financ naj bi Krč za podjetje zahteval 300 milijonov evrov, kar je dvakrat več denarja, kot bi bili zanj pripravljeni odšteti Avstrijci.

"Krč bi za T-2 lahko kvečjemu iztržil še kakšnih deset ali 20 milijonov več, ob tem pa bi Telekom Austria v T-2 vložil še nekaj deset milijonov evrov z dokapitalizacijo za gradnjo omrežja. Torej bi skupno odštel največ 150 milijonov evrov," je za omenjeni časnik dejal vir blizu prodajalcem. V Gratelu izjav ne dajejo.

Telekom Austria se za slovenskega telekomunikacijskega operaterja zanima predvsem zato, ker bi s tem lahko zaokrožil svojo telekomunikacijsko ponudbo v Sloveniji: Simobil je močan na mobilnem delu, T-2 na fiksnem, predvsem pri ponudbi storitev na optičnem omrežju.

Da pogovori o nakupu ta hip ne potekajo, je dejal član uprave Simobila Milan Zaletel in dodal, da bi morebitni fiksni operater "po naši oceni sodil k nam. Ta trenutek pa je zelo težko reči, ali bo to T-2 ali kateri drug."

T-2 medtem izboljšuje poslovanje. Po uspešno potrjeni prisilni poravnavi je v prvem četrtletju letos dosegel pozitivni izid iz poslovanja – ta se je iz negativnega v letu 2011 dvignil na 333 tisoč evrov v prvih treh mesecih leta. Njihovi dolgovi so marca znašali okoli 140 milijonov evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 21:36 8. Avgust 2012.

    Hehe, finance bluzijo, drugi povzemajo bedastoče. T-2 ne bo šel nikamor, vsaj v večinskem deležu ne, ker za kaj tekega …

  • 09:00 8. Avgust 2012.

    eh kakšna cerkev neki, ta golazen mafijska naj se raje spoka iz države na luno al pa kr direkt k …

  • 08:51 8. Avgust 2012.

    Predlagam, da T2 odkupi slovenska cerkev (financira Vatikan)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.