Slovenija
171 ogledov

T-2: Za Avstrijce je 300 milijonov preveč

(Foto: T2) Žurnal24 main
Telekom Austria naj bi bil pripravljen za nakup telekomunikacijskega operaterja T-2 odšteti okoli sto, največ 150 milijonov evrov, slovenski lastnik pa si zanj želi 300 milijonov.

Ali bo Telekom Austria postal nov lastnik omenjenega operaterja, je odvisno od pogajanj s sedanjim lastnikom T-2 Gratelom Jurija Krča. Po pisanju Financ naj bi Krč za podjetje zahteval 300 milijonov evrov, kar je dvakrat več denarja, kot bi bili zanj pripravljeni odšteti Avstrijci.

"Krč bi za T-2 lahko kvečjemu iztržil še kakšnih deset ali 20 milijonov več, ob tem pa bi Telekom Austria v T-2 vložil še nekaj deset milijonov evrov z dokapitalizacijo za gradnjo omrežja. Torej bi skupno odštel največ 150 milijonov evrov," je za omenjeni časnik dejal vir blizu prodajalcem. V Gratelu izjav ne dajejo.

Telekom Austria se za slovenskega telekomunikacijskega operaterja zanima predvsem zato, ker bi s tem lahko zaokrožil svojo telekomunikacijsko ponudbo v Sloveniji: Simobil je močan na mobilnem delu, T-2 na fiksnem, predvsem pri ponudbi storitev na optičnem omrežju.

Da pogovori o nakupu ta hip ne potekajo, je dejal član uprave Simobila Milan Zaletel in dodal, da bi morebitni fiksni operater "po naši oceni sodil k nam. Ta trenutek pa je zelo težko reči, ali bo to T-2 ali kateri drug."

T-2 medtem izboljšuje poslovanje. Po uspešno potrjeni prisilni poravnavi je v prvem četrtletju letos dosegel pozitivni izid iz poslovanja – ta se je iz negativnega v letu 2011 dvignil na 333 tisoč evrov v prvih treh mesecih leta. Njihovi dolgovi so marca znašali okoli 140 milijonov evrov.

Komentarjev 3
  • roscha 21:36 08.avgust 2012.

    Hehe, finance bluzijo, drugi povzemajo bedastoče. T-2 ne bo šel nikamor, vsaj v večinskem deležu ne, ker za kaj tekega sploh ni potrebe. A novinarji za prepisovnje niso kaznovani kot za diplome?! Aja saj tam tudi niso

  • JohnSmith30699 09:00 08.avgust 2012.

    eh kakšna cerkev neki, ta golazen mafijska naj se raje spoka iz države na luno al pa kr direkt k svojemu bogu v pekel!

  • dragec 08:51 08.avgust 2012.

    Predlagam, da T2 odkupi slovenska cerkev (financira Vatikan)