T2 pred stečajem

Foto: Žurnal24 (Foto: T2)
Ljubljanska družba Smart Com je na mariborsko okrožno sodišče vložila predlog za začetek stečaja nad podjetjem telekomunikacijskih, informacijskih in medijskih storitev T2.
Oglej si celoten članek

V podjetju T2 s sedežem v Mariboru, ki je v večinski lasti družbe Zvon Ena Holding, omenjenega postopka za zdaj ne želijo komentirati. "Postopka, ki je na sodišču, ne moremo komentirati. Po našem prepričanju je bil predlog, posredovan na sodišče, povsem neutemeljen, posledično pa to pomeni, da ne bo nikakršnih sprememb ne za naše naročnike, ne za zaposlene, kakor tudi ne v odnosih do naših poslovnih partnerjev," je vse, kar so sporočili iz T2.

Vodja marketinga na Smart Comu Matjaž Bevk je za Žurnal24 potrdil, da so vložili predlog stečaja in da zdaj pospešeno rešujejo težave z upravo T2. Niso pa nam želeli potrditi, ali znaša dolg T2 štiri milijone evrov, kot so poročali v Dnevniku. T2, ki ga vodi Matevž Turk, ima zdaj do konca meseca čas, da dokaže, da ni insolventen ali da upnikova terjatev ne obstaja, še vedno pa obstaja tudi možnost dogovora s Smart Comom.

Dolgovi T2 naj bi po pisanju Dnevnika presegali njegovo premoženje, saj je imela družba konec lanskega leta okoli šest milijonov evrov kapitala, v letošnjem prvem polletju pa je ustvarila za kar 25 milijonov evrov izgube. Kljub temu naj bi bil T2 v tem trenutku solventen, saj so podjetje nedavno dokapitalizirali za okoli 22,5 milijona evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.