Slovenija
16 ogledov

T2 pred stečajem

(Foto: T2) Žurnal24 main
Ljubljanska družba Smart Com je na mariborsko okrožno sodišče vložila predlog za začetek stečaja nad podjetjem telekomunikacijskih, informacijskih in medijskih storitev T2.

V podjetju T2 s sedežem v Mariboru, ki je v večinski lasti družbe Zvon Ena Holding, omenjenega postopka za zdaj ne želijo komentirati. "Postopka, ki je na sodišču, ne moremo komentirati. Po našem prepričanju je bil predlog, posredovan na sodišče, povsem neutemeljen, posledično pa to pomeni, da ne bo nikakršnih sprememb ne za naše naročnike, ne za zaposlene, kakor tudi ne v odnosih do naših poslovnih partnerjev," je vse, kar so sporočili iz T2.

Vodja marketinga na Smart Comu Matjaž Bevk je za Žurnal24 potrdil, da so vložili predlog stečaja in da zdaj pospešeno rešujejo težave z upravo T2. Niso pa nam želeli potrditi, ali znaša dolg T2 štiri milijone evrov, kot so poročali v Dnevniku. T2, ki ga vodi Matevž Turk, ima zdaj do konca meseca čas, da dokaže, da ni insolventen ali da upnikova terjatev ne obstaja, še vedno pa obstaja tudi možnost dogovora s Smart Comom.

Dolgovi T2 naj bi po pisanju Dnevnika presegali njegovo premoženje, saj je imela družba konec lanskega leta okoli šest milijonov evrov kapitala, v letošnjem prvem polletju pa je ustvarila za kar 25 milijonov evrov izgube. Kljub temu naj bi bil T2 v tem trenutku solventen, saj so podjetje nedavno dokapitalizirali za okoli 22,5 milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.