Slovenija
28866 ogledov

Vremenoslovci razkrili, kaj nas čaka do torka

vreme Profimedia
Plohe se bodo v noči na nedeljo prenehale pojavljati. Obeti so dobri.

V soboto zvečer se bodo plohe prenehale pojavljati. Ponoči bo v zahodni in deloma osrednji Sloveniji zmerno do pretežno oblačno, drugod precej jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 9 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V nedeljo bo precej jasno z nekaj koprenaste oblačnosti, le v zahodnih krajih bo dopoldne še nekoliko oblačno. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 23, v jugovzhodni Sloveniji do 25 stopinj Celzija.

V ponedeljek in torek bo pretežno jasno in toplo, razkrivajo vremenoslovci.

Iznad Skandinavije sega čez srednjo in jugovzhodno Evropo nad Balkan in osrednje Sredozemlje območje visokega zračnega tlaka. Z jugozahodnikom k nam priteka postopno toplejši in še vedno razmeroma vlažen zrak.

V sosednjih pokrajinah bo ponoči tudi v krajih zahodno od nas suho, več jasnine bo proti vzhodu. V nedeljo bo sončno in toplo, ponekod bo pihal jugozahodni veter. Le v zahodni Hrvaški ter v sosednjih krajih Italije bo dopoldne še nekaj oblačnosti.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • bobubob 16:39 28.april 2024.

    Čaka nas vreme, ki ga izdelujejo naši prijatelji, ljubitelji 'prijateljskega ognja'. To dobro vedo tudi naši 'meteorologi', ki pa nimajo jajc, da bi branili svojo stroko (svetla izjema je g.Trontelj, ki si je upal že davno javno spregovoriti o tem ...prikaži večm 'pojavu'). Tako kot je niso med Janševim 'bojem z virusom' imeli zdravniki. Ki sedaj plačujejo takratno kosilo. In še bodo plačevali.....akcija in reakcija pač.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 18:42 27.april 2024.

    Kaj so ugotovili ? Da bo podnevi svetlo in ponoči temno?