Ta otroška jakna iz Hervisa je nevarna

Foto: ZPS
Foto: ZPS
Z Zveze potrošnikov Slovenije so sporočili, da je Madžarska v sistem hitrega obveščanja o nevarnih izdelkih na skupnem evropskem trgu prijavila otroško jakno iz trgovin Hervis.
Oglej si celoten članek

Gre za modro jakno za otroke, ki ji lahko odstranite kapuco. Ta vsebuje elastično vrvico s plastičnimi čepki. 

Oblačilo ne ustreza varnostnim predpisom, saj obstaja možnost zadušitve. V predelu vratu so zanke in neti v katere se lahko zatakne elastična vrvica. 

Zveza potrošnikov informacijo objavlja preventivno. 

Podjetje Hervis so pred dnevi zaprosili za pojasnilo, ali je bilo to oblačilo na voljo tudi v slovenskih trgovinah, a odgovora do danes niso prejeli. 

V primeru, da imate to jakno doma, jo odstranite iz dosega otrok. Lahko jo vrnete v trgovino, kjer ste jo kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

dezurni@zurnal24.si 

V skladu z zakonom o medijih, objavljamo PRIKAZ NASPROTNIH DEJSTEV

V podjetju Hervis smo nasprotno kot to navaja avtor članka, vsa zahtevana pojasnila poslali Zvezi potrošnikov Slovenije in sicer dne 30.11.2015. Že pred tem pa smo v podjetju sprejeli vse ustrezne ukrepe, ki jih v tovrstnih primerih predpisujejo zakonska določila; omenjeno jakno smo po prejemu obvestila s strani RAPEX-a umaknili iz prodaje ter na naši spletni strani in v poslovalnicah objavili odpoklic jaken.  Vsem kupcem, ki bodo jakno vrnili v trgovino, pa bomo povrnili kupnino.

Simon Draganič, HERVIS

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:40 27. November 2015.

    Kaj pa desetletja nazaj,ko smo vsi nosili takšne jakne,pa se vozli in smučal brez čelad?<br />Noben se ni zadušil,pa tudi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.