Slovenija
37 ogledov

Ta otroška jakna iz Hervisa je nevarna

hervis jakna ZPS
Z Zveze potrošnikov Slovenije so sporočili, da je Madžarska v sistem hitrega obveščanja o nevarnih izdelkih na skupnem evropskem trgu prijavila otroško jakno iz trgovin Hervis.

Gre za modro jakno za otroke, ki ji lahko odstranite kapuco. Ta vsebuje elastično vrvico s plastičnimi čepki. 

Oblačilo ne ustreza varnostnim predpisom, saj obstaja možnost zadušitve. V predelu vratu so zanke in neti v katere se lahko zatakne elastična vrvica. 

Zveza potrošnikov informacijo objavlja preventivno. 

Podjetje Hervis so pred dnevi zaprosili za pojasnilo, ali je bilo to oblačilo na voljo tudi v slovenskih trgovinah, a odgovora do danes niso prejeli. 

V primeru, da imate to jakno doma, jo odstranite iz dosega otrok. Lahko jo vrnete v trgovino, kjer ste jo kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

dezurni@zurnal24.si 

V skladu z zakonom o medijih, objavljamo PRIKAZ NASPROTNIH DEJSTEV

V podjetju Hervis smo nasprotno kot to navaja avtor članka, vsa zahtevana pojasnila poslali Zvezi potrošnikov Slovenije in sicer dne 30.11.2015. Že pred tem pa smo v podjetju sprejeli vse ustrezne ukrepe, ki jih v tovrstnih primerih predpisujejo zakonska določila; omenjeno jakno smo po prejemu obvestila s strani RAPEX-a umaknili iz prodaje ter na naši spletni strani in v poslovalnicah objavili odpoklic jaken.  Vsem kupcem, ki bodo jakno vrnili v trgovino, pa bomo povrnili kupnino.

Simon Draganič, HERVIS

Komentarjev 1
  • alibaba 17:40 27.november 2015.

    Kaj pa desetletja nazaj,ko smo vsi nosili takšne jakne,pa se vozli in smučal brez čelad?Noben se ni zadušil,pa tudi glave imamo cele,pa čeprav smo padal po tleh.