Ta regija je nevarno blizu črne faze

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Da je v obalno - kraški regiji veliko okužb pove podatek, da je sedemdnevno povprečje potrjenih primerov na 100.000 prebivalcev trenutno v Sloveniji pri številki 256, v tej epidemiološki najslabši regiji pa preko 400. Ta regija se edina v Sloveniji uvršča v rdečo fazo in je celo blizu črni.
Oglej si celoten članek

V nedeljo so v Sloveniji ob 1451 PCR testih potrdili 243 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih testov je tako znašal 16,7 odstotka. Bolnišnično zdravljenje je potrebovalo 543 covidnih bolnikov, to je 14 ljudi več v nedeljo in 30 več kot v soboto. "Število bolnikov, ki potrebujejo bolniško oskrbo, se je v zadnjih dneh znova nekolliko povečalo," je na novinarski konferenci poudarila vladna govorka Maja Bratuša. 

Po enem letu Neverjetno: Toliko jih Covid-19 preboleva brez znakov

"Z grafa je razvidno, da ostajamo na enaki ravni sprejemov in odpustov, tudi številke o smrti ostajajo iste, na žalost še vedno visoke," je dodala ob tem. Včeraj je umrlo 11 ljudi. 

Obalno-kraška regija ima še vedno najvišjo 14-dnevno incidenco na 100.000 prebivalcev - 829, na ravni Slovenije pa je 504. "Ta regija je zelo blizu meje, da pride v črno fazo,"  je dodala Bratuševa.

Tudi sedemdevna indicenca je v tej regiji zaskrbljujoče visoka in prav tako precej višja kot v ostalih regijah ter znaša skoraj 429. Sledita ji gorenjska regija in osrednjeslovenska, vendar z bistveno boljšo epidemiološko sliko. (spodnji graf).

Da je na Obali veliko okužb pove podatek, da je sedemdnevno povprečje potrjenih primerov na 100.000 prebivalcev trenutno v Sloveniji pri številki 256 - v obalno- kraški pa preko 400. Najbolje se držijo v Posavju in v jugovzhodni regiji.

Po zadnjih podatkih Sledilnika /za soboto/, v Sloveniji trenutno ni v rumeno obarvane regije. Zemljevid spodaj. 

Sedemdnevno povprečje okužb je 768. Slovenija je trenutno v oranžni fazi epidemije. Za prehod v rumeno fazo, ki prinaša dodatna sproščanja, morata biti izpolnjena dva pogoja, to sta povprečno manj kot 600 novih okužb v zadnjih sedmih dneh in manj kot 500 hospitaliziranih covidnih bolnikov.

Foto: Vlada RS

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 19:33 1. Marec 2021.

    Pa kje so liderji novih strank, da ne organizirajo vse slovenske vstaje? Brez organizacije ne bo nič. A samo čakate …

  • 19:31 1. Marec 2021.

    Pa kje so liderji novih strank, da ne organizirajo vse slovenske ustaje? A samo čakate na udobnih foteljčkih na volitve …

  • 19:29 1. Marec 2021.

    Jebite se na drugi svet, gamat lažnjiva. Kar trosite psihoizo, nekega dne vam vse plačamo in to s trdo valuto.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.