Slovenija
22701 ogledov

Ta regija je nevarno blizu črne faze

Covid-19 v Ljubljani Profimedia
Da je v obalno - kraški regiji veliko okužb pove podatek, da je sedemdnevno povprečje potrjenih primerov na 100.000 prebivalcev trenutno v Sloveniji pri številki 256, v tej epidemiološki najslabši regiji pa preko 400. Ta regija se edina v Sloveniji uvršča v rdečo fazo in je celo blizu črni.

V nedeljo so v Sloveniji ob 1451 PCR testih potrdili 243 okužb z novim koronavirusom, delež pozitivnih testov je tako znašal 16,7 odstotka. Bolnišnično zdravljenje je potrebovalo 543 covidnih bolnikov, to je 14 ljudi več v nedeljo in 30 več kot v soboto. "Število bolnikov, ki potrebujejo bolniško oskrbo, se je v zadnjih dneh znova nekolliko povečalo," je na novinarski konferenci poudarila vladna govorka Maja Bratuša. 

Ljubljana Po enem letu Zdravje Neverjetno: Toliko jih Covid-19 preboleva brez znakov

"Z grafa je razvidno, da ostajamo na enaki ravni sprejemov in odpustov, tudi številke o smrti ostajajo iste, na žalost še vedno visoke," je dodala ob tem. Včeraj je umrlo 11 ljudi. 

 | Avtor:

Obalno-kraška regija ima še vedno najvišjo 14-dnevno incidenco na 100.000 prebivalcev - 829, na ravni Slovenije pa je 504. "Ta regija je zelo blizu meje, da pride v črno fazo,"  je dodala Bratuševa.

Tudi sedemdevna indicenca je v tej regiji zaskrbljujoče visoka in prav tako precej višja kot v ostalih regijah ter znaša skoraj 429. Sledita ji gorenjska regija in osrednjeslovenska, vendar z bistveno boljšo epidemiološko sliko. (spodnji graf).

Da je na Obali veliko okužb pove podatek, da je sedemdnevno povprečje potrjenih primerov na 100.000 prebivalcev trenutno v Sloveniji pri številki 256 - v obalno- kraški pa preko 400. Najbolje se držijo v Posavju in v jugovzhodni regiji.

 | Avtor:

Po zadnjih podatkih Sledilnika /za soboto/, v Sloveniji trenutno ni v rumeno obarvane regije. Zemljevid spodaj. 

Sedemdnevno povprečje okužb je 768. Slovenija je trenutno v oranžni fazi epidemije. Za prehod v rumeno fazo, ki prinaša dodatna sproščanja, morata biti izpolnjena dva pogoja, to sta povprečno manj kot 600 novih okužb v zadnjih sedmih dneh in manj kot 500 hospitaliziranih covidnih bolnikov.

 | Avtor: Vlada RS Vlada RS

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 8
  • fazan2021 19:33 01.marec 2021.

    Pa kje so liderji novih strank, da ne organizirajo vse slovenske vstaje? Brez organizacije ne bo nič. A samo čakate na udobnih foteljčkih na volitve in na pogačo? Ne, ne bo šlo. Kdor želi vladati, si bo moral to zaslužiti, ...prikaži več pa tudi s krvjo, če bo potrebno. Svoboda je včasih zelo draga. Torej? Liderji? Haloooo???? Mi čakamo in smo pripravljeni.

  • fazan2021 19:31 01.marec 2021.

    Pa kje so liderji novih strank, da ne organizirajo vse slovenske ustaje? A samo čakate na udobnih foteljčkih na volitve in na pogačo? Ne, ne bo šlo. Kdor želi vladati, si bo moral to zaslužiti, pa tudi s krvjo, če ...prikaži več bo potrebno. Svoboda je včasih zelo draga. Torej? Liderji? Haloooo????

  • .antihojsar 19:29 01.marec 2021.

    Jebite se na drugi svet, gamat lažnjiva. Kar trosite psihoizo, nekega dne vam vse plačamo in to s trdo valuto.

Sorodne novice