Tabletka ubija žensko poželenje

Foto: Žurnal24 Kontracepcijska tabletka je pred kratkim praznovala 50-letnico obstoja. (Foto: S
Raziskovalci so našli povezavo med zmanjšanim spolnim poželenjem pri ženskah ter jemanjem kontracepcijskih tabletk.
Oglej si celoten članek

Raziskava, ki je bila objavljena v zborniku Journal of Sexual Medicine, poleg novega vpogleda na žensko spolno disfunkcijo, odpira tudi vprašanje uporabe kontracepcije, še posebej pri čedalje mlajših ženskah, piše Daily Telegraph.

V raziskavi je 1.086 žensk, večina jih je bila spolno dejavnih v zadnjem mesecu, moralo izpolniti vprašalnik, ki je poskušal določiti težave s spolno funkcijo. Te so bile nato primerjane z vrsto kontracepcije, ki so jo ženske jemale, če sploh, v zadnjih šestih mesecih.

Pri tem so ugotovili, da so za spolno disfunkcijo najbolj trpele ženske, ki so jemale tabletke, zlasti v primerjavi s tistimi, ki so uporabljale druge oblike kontracepcije kot na primer kondome.

To ima po mnenju odgovornega urednika Journal of Sexual Medicine Irwina Goldsteina velike posledice na ženske, ki šele začenjajo živeti svoje spolno življenje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.