Slovenija
25 ogledov

Tabletka ubija žensko poželenje

Kontracepcijska tabletka je pred kratkim praznovala 50-letnico obstoja. (Foto: S Žurnal24 main
Raziskovalci so našli povezavo med zmanjšanim spolnim poželenjem pri ženskah ter jemanjem kontracepcijskih tabletk.

Raziskava, ki je bila objavljena v zborniku Journal of Sexual Medicine, poleg novega vpogleda na žensko spolno disfunkcijo, odpira tudi vprašanje uporabe kontracepcije, še posebej pri čedalje mlajših ženskah, piše Daily Telegraph.

V raziskavi je 1.086 žensk, večina jih je bila spolno dejavnih v zadnjem mesecu, moralo izpolniti vprašalnik, ki je poskušal določiti težave s spolno funkcijo. Te so bile nato primerjane z vrsto kontracepcije, ki so jo ženske jemale, če sploh, v zadnjih šestih mesecih.

Pri tem so ugotovili, da so za spolno disfunkcijo najbolj trpele ženske, ki so jemale tabletke, zlasti v primerjavi s tistimi, ki so uporabljale druge oblike kontracepcije kot na primer kondome.

To ima po mnenju odgovornega urednika Journal of Sexual Medicine Irwina Goldsteina velike posledice na ženske, ki šele začenjajo živeti svoje spolno življenje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.