Tadej Golob prvič po nesreči: "Kar se tiče možganov, bi rekel, da je vse tako, kot je bilo prej"

Foto: Slovenski knjižni sejem/Youtube prt scr
Foto: Slovenski knjižni sejem/Youtube prt scr
Pisatelj, ki v v zadnjem obdobju navdušuje bralce s serijo kriminalnih romanov o detektivu Tarasu Birsi, je na srečo dobro okreval po hudih poškodbah po sestopu z Loške stene. "Kar se tiče možganov, bi rekel, da je vse tako, kot je bilo prej," je povedal.
Oglej si celoten članek

"Soplezalec je rekel, da je slišal škrtanje skale ob skalo. Vedno sem bil previden pri sestopanju, težko si predstavljam, da je šlo za lahkomiselnost," je potek nesreče opisal pisatelj Tadej Golob.

Avtor knjižnih uspešnic, kot so Zlati zob, Kam je izginila Brina?, Svinjske nogice, Ali boma ye! in Jezero, je danes prvič po septembrski nesreči pri sestopu z Loške stene spregovoril v javnosti, in sicer na knjižnem sejmu, ki letos zaradi ukrepov zoper novi koronavirus poteka preko spleta. 

"Kamor sem šel, ni bilo tako nevarno, že četrtič sem šel tam dol"

Golob je bil 14 dni v umetni komi, zlomil si je vsa vratna vretenca, eno prsno vretence, kosti medenice in levo lopatico. "Najhujše pa so bile možganske krvavitve, zato se ni vedelo, kaj bo z mano," je dejal. Povedal je, da se sprva sploh ni spomnil, kako in kje se je poškodoval, tudi ko je izvedel, kaj se je zgodilo, pa ni razumel, kako je sploh lahko prišlo do takšne nesreče. "Kamor sem šel, ni bilo tako nevarno, že četrtič sem šel tam dol," je dodal.

Že dokončal novo kriminalko, dogovoril se je tudi za snemanje druge sezone nadaljevanke Jezero

Poškodbam navkljub pa je že dokončal rokopis zadnje kriminalke, čeprav ga pesti utrujenost. "Manjka mi energije, nisem mogel zdržati več kot dve uri za mizo. A kar se tiče možganov bi rekel, da je vse tako, kot je bilo prej. Energije pa imam manj, poleg tega se ne morem ukvarjati s športom," je dejal Golob. 

Njegova nova kriminalka nosi naslov Virus, dogaja pa se v času korona krize. Avtor je našel vzporednice s širjenjem virusa in kriminalnimi dejanji, prvi odzivi pa naj bi bili fantastični. Golob je naznanil tudi, da so tik pred podpisom pogodbe za snemanje druge sezone nadaljevanke Jezero s TV Slovenija. 

Slovenije nihče ne pozna, zato je avtorjem težko uspeti v tujini

Kako pa je s prodorom v tujino? Priljubljeni pisatelj je povedal, da je vesel, da mu je korona krizo uspelo finančno prebroditi, da bi prodajal knjige tudi v tujini, pa "se je izkazalo za večji izziv, kot je sprva izgledalo".

"Slovenije nihče ne pozna, to je razlog, da Skandinavci uspejo s prodorom, mi pa ne. Nekdo v pomembni tuji založbi bi moral verjeti, da lahko prodal Slovenca. Sicer pa mislim, da nisem nič kaj slabši od Skandinavcev," je dejal.

dezurni@zurnal24.si

Slovenija V hudi nesreči v gorah se je poškodoval Tadej Golob

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:40 24. November 2020.

    TAJE NAPRAVI STRANI SIGURNO BOLJŠI KOT G.PAHOR IN G.JANČAR TOJE VELIK PISATELJ ZADNJIČ SEM GAVIDEL JE IMEL NA PRSIH ZVEZDO …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.