Slovenija
6829 ogledov

V hudi nesreči v gorah se je poškodoval Tadej Golob

Tadej Golob Žurnal24
Nesreča se je zgodila v petek popoldne na pobočju gore Krnice nad Bavšico v občini Bovec.

V petek se je nekaj po 13. uri na pobočju gore Krnice nad Bavšico na višini približno 1.700 metrov ponesrečil 52-letni planinec. Kot poroča portal 24ur.com, naj bi šlo za slovenskega pisatelja Tadeja Goloba. 

S PU Nova Gorica so sporočili, da je do nesreče prišlo zaradi okrušenja skalnega roba, na katerem je stal planinec, ki je pri tem padel po pobočju približno 20 metrov v globino. Planinec je utrpel hude telesne poškodbe, njegovo stanje pa je resno. 

Po nesreči mu je na kraju nudil prvo pomoč njegov 46-letni prijatelj. Kot navaja 24ur.com, gre za izkušenega gorskega vodnika Blaža Stresa, ki je ob nesreči izredno prisebno odreagiral. Posredovali so tudi reševalci GRS Bovec. Kasneje so poškodovanega prevzeli člani dežurne ekipe GRS za reševanje v gorah z Brnika in ga z vojaškim helikopterjem odpeljali v jeseniško bolnišnico, od tam pa v ljubljanski UKC. Kot je za omenjeni portal povedal alpinist Viki Grošelj, je Golobovo stanje resno, a stabilno in upajo na najboljše. 

Tadej Golob je priznani slovenski pisatelj, ki je slovensko javnost navdušil s kriminalkami Jezero, Leninov park in Dolina rož. Poleg tega je napisal biografije Petra Vilfana, Gorana Dragića, Milene Zupančič, Petra Čeferina in Alenke Bratušek. Za roman Svinjske nogice je leta 2010 prejel nagrado kresnik. 

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 2