Tajna menjava nadzornikov Gena Energije

Foto: Benjamin Kovačič
Foto: Benjamin Kovačič
Agencija za upravljanje kapitalskih naložb (AUKN) je na skupščini Gena Energije zamenjala dva člana nadzornega sveta, česar pa niso sporočili ne javnosti ne Genu Energiji.
Oglej si celoten članek

Agencija je na skupščini Gena Energije, ki jo je izpeljala 25. julija, zamenjala dva člana nadzornega sveta, Gorazda Skubina iz Petrola in Rudija Brceta, ki sta bila skupaj z drugimi nadzorniki imenovana v času, ko je ministrstvo za gospodarstvo vodil Matej Lahovnik.

Tega pa iz AUKN, ki jo vodi Dagmar Komar, niso sporočili ne javnosti ne Genu Energiji, poroča Dnevnik. V družbi, ki ima v lasti slovensko polovico Jedrske elektrarne Krško (JEK), so za zamenjavo uradno izvedeli šele včeraj, ko so pripravljali gradivo za sejo nadzornega sveta, ki bi morala biti danes, a jo je predsednik nadzornega sveta Danijel Levičar po dostopnih informacijah odpovedal.

Skubina in Brceta naj bi zamenjala Tomaž Savšek (TPV Novo mesto) in Uroš Saksida, donedavni član nadzornega sveta Elektra Primorska in mestni svetnik SD v Novi Gorici. V nadzornem svetu poleg Levičarja ostajata še Andro Ocvirk in Davorin Dimič, sicer član Zaresa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.