Slovenija
20 ogledov

Tajna menjava nadzornikov Gena Energije

Dagmar Komar Benjamin Kovačič
Agencija za upravljanje kapitalskih naložb (AUKN) je na skupščini Gena Energije zamenjala dva člana nadzornega sveta, česar pa niso sporočili ne javnosti ne Genu Energiji.

Agencija je na skupščini Gena Energije, ki jo je izpeljala 25. julija, zamenjala dva člana nadzornega sveta, Gorazda Skubina iz Petrola in Rudija Brceta, ki sta bila skupaj z drugimi nadzorniki imenovana v času, ko je ministrstvo za gospodarstvo vodil Matej Lahovnik.

Tega pa iz AUKN, ki jo vodi Dagmar Komar, niso sporočili ne javnosti ne Genu Energiji, poroča Dnevnik. V družbi, ki ima v lasti slovensko polovico Jedrske elektrarne Krško (JEK), so za zamenjavo uradno izvedeli šele včeraj, ko so pripravljali gradivo za sejo nadzornega sveta, ki bi morala biti danes, a jo je predsednik nadzornega sveta Danijel Levičar po dostopnih informacijah odpovedal.

Skubina in Brceta naj bi zamenjala Tomaž Savšek (TPV Novo mesto) in Uroš Saksida, donedavni član nadzornega sveta Elektra Primorska in mestni svetnik SD v Novi Gorici. V nadzornem svetu poleg Levičarja ostajata še Andro Ocvirk in Davorin Dimič, sicer član Zaresa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.