Slovenija
33 ogledov

Komar: Prijava, ker hodimo po žuljih

Poročilo o letošnjem regresu v NLB Dagmar Komar pričakuje na skupščini NLB. (Fot Žurnal24 main
"Javnost ne sme dobiti vtisa, da na odločitve agencije vplivajo neki lobiji, povezave," je danes povedal premier Borut Pahor. Vodstvo agencije za upravljanje s kapitalskimi naložbami (AUKN) je sicer prijavil protikorupcijski komisiji.

Vodja AUKN Dagmar Komar je v odzivu na Pahorjevo prijavo dejala, da so z visokimi standardi marsikomu stopili na žulj, predvsem zasebnim interesom. Poudarila je, da delujejo strokovno, odgovorno in neodvisno.

Križanič se ni izjasnil

"Prenaglo govoriti o tem, ali uprava AUKN še uživa moje zaupanje," danes po seji vlade povedal povedal finančni minister France Križanič.

Treba je paziti, da se vodstva agencije ne bo vsakič znova razreševalo za to, ker se njegove ideje razlikujejo od vladnih, pa je še dodal premier Borut Pahor. Meni, da bi moralo vodstvo agencije večkrat pred poslance državnega zbora, saj upravlja z ogromno količino denarja: "Javnost ne sme dobiti vtisa, da na odločitve agencije vplivajo neki lobiji, povezave."

Glede svoje ovadbe AUKN protikorupcijski komisiji je povedal, da "so bila storjena nekatera taka dejanja, ki agenciji jemljejo kredibilnost."  O nadaljnjih postopkih bodo po njegovih besedah odločili na komisiji.

Prijavil zaradi sumov

Pahor sam je namreč AUKN prijavil Komisiji za preprečevanje korupcije, in sicer zaradi suma, da naj bi na vodstvo agencije vplivali lobiji – predvsem lobista Janez Zemljarič in Drago Isajlović.

Komarjeva je pojasnila, da z nobenim od navedenih lobistov ni imela stikov, zato tudi ni imela česa naznanjati protikorupcijski komisiji.



Komentarjev 1
  • 1111 18:21 07.julij 2011.

    ...če ne bi ta brus od borata gledal samo pod krila bi bilo verjetno marsi kaj boljše...potrebno bi bilo uporabit PIPS ...že zadavnaj in marsi kje!