Taka je osvežena vremenska napoved, prižgan oranžni alarm

Foto: Profimedia vročina temperatura sonce pripeka
Danes bo pretežno jasno, Najvišje temperature bodo od 31 do 35 stopinj Celzija, zelo podobno bo vreme do petka, jutri bodo najvišje dnevne temperature do 36 stopinj Celzija.
Oglej si celoten članek

V petek bo še sončno in roče, popoldne bo predvsem v hribih možna kakšna nevihta.

V soboto in nedeljo kaže, da bo prehodno v naši bližini višinska vremenska motnja, zato se bo povečala verjetnost za nevihte, začetek prihodnjega tedna pa zaenkrat kaže spet stabilnejši, napovedujejo vremenoslovci agencije za okolje. 

Vročina bo ob koncu tedna ob predvidoma bolj spremenljivem vremenu nekoliko popustila, v naslednjem tednu pa bi se temperature postopno spet višale.

Za jugozahod države je agencija za okolje za danes prižgala oranžni alarm, jutri in v četrtek bo veljal tudi za osrednjo Slovenijo. Drugod po državi velja rumeni alarm. 

Foto: Arso

"Visoke temperature bodo vplivale na zdravstveno stanje občutljivejšega dela populacije. Sredi dneva in popoldne se zadržujte v senci, odsvetujemo velike fizične napore. Uživajte lahko hrano in pijte zadostno količino tekočine. Bivalne prostore zračite ponoči in zjutraj. Na soncu parkirana vozila pred začetkom vožnje dobro prezračite," v primeru oranžnega alarma zaradi vročine svetuje agencija za okolje.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:25 23. Julij 2019.

    Takoj ko ni pod 27°C in dežja, isti trenutek se prižge oranžen alarm? Krneki!! Včeraj je še dež padal, eni …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.