Slovenija
15285 ogledov

Taka je osvežena vremenska napoved, prižgan oranžni alarm

vročina temperatura sonce pripeka
Danes bo pretežno jasno, Najvišje temperature bodo od 31 do 35 stopinj Celzija, zelo podobno bo vreme do petka, jutri bodo najvišje dnevne temperature do 36 stopinj Celzija.

V petek bo še sončno in roče, popoldne bo predvsem v hribih možna kakšna nevihta.

V soboto in nedeljo kaže, da bo prehodno v naši bližini višinska vremenska motnja, zato se bo povečala verjetnost za nevihte, začetek prihodnjega tedna pa zaenkrat kaže spet stabilnejši, napovedujejo vremenoslovci agencije za okolje. 

Vročina bo ob koncu tedna ob predvidoma bolj spremenljivem vremenu nekoliko popustila, v naslednjem tednu pa bi se temperature postopno spet višale.

Za jugozahod države je agencija za okolje za danes prižgala oranžni alarm, jutri in v četrtek bo veljal tudi za osrednjo Slovenijo. Drugod po državi velja rumeni alarm. 

 | Avtor: Arso Arso

"Visoke temperature bodo vplivale na zdravstveno stanje občutljivejšega dela populacije. Sredi dneva in popoldne se zadržujte v senci, odsvetujemo velike fizične napore. Uživajte lahko hrano in pijte zadostno količino tekočine. Bivalne prostore zračite ponoči in zjutraj. Na soncu parkirana vozila pred začetkom vožnje dobro prezračite," v primeru oranžnega alarma zaradi vročine svetuje agencija za okolje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 09:25 23.julij 2019.

    Takoj ko ni pod 27°C in dežja, isti trenutek se prižge oranžen alarm? Krneki!! Včeraj je še dež padal, eni mislijo da se bo v eni sekundi spremenila temperatura na 40°C al kaj? Poleg tega, so tudi noči že daljše ...prikaži več tako da, ne razumem panike...