Tako je s 26-letnim Iračanom, ki je napadel taksista in na katerega so streljali policisti

Foto: Gregor Prebil Policija
Policisti in kriminalisti osumljenega 26-letnega državljana Iraka danes ob 16. uri s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve treh kaznivih dejanj privedli in izročili v nadaljnji postopek k preiskovalnemu sodnik Okrožnega išča v Novi Gorici.
Oglej si celoten članek

Po zaslišanju je preiskovalni sodnik odredil pripor za 26-letnega Iračana, zato je bil odpeljan v koprske zapore.Ta je bil danes dopoldne najprej odpuščen iz šempeterske bolnišnice in nato nameščen v prostore za pridržanje na PU Nova Gorica. Policisti so ga namreč ustrelili v nogo, potem ko ni upošteval njihovih navodil in ni zalegel niti opozorilni strel. 

Novogoriški kriminalisti so 26-letnega Iračana kazensko ovadili zaradi utemeljenega suma storitve poskusa uboja (po prvem odstavku 115. člena Kazenskega zakonika KZ-1), ker je na Vogrskem skušal odvzeti življenje taksistu, zaradi suma storitve kaznivega dejanja odvzema motornega vozila (po drugem odstavku 210. člena Kazenskega zakonika KZ-1), ker je skušal odvzeti osebno vozilo in suma storitve kaznivega dejanja poskusa umora (po drugi točki prvega odstavka 116. člena Kazenskega zakonik KZ-1), ker je na Vogrskem poskušal umoriti policista, ki je ukrepal pri uradnih dejanjih varovanja javne varnosti.

V nedeljo sta med nekdanjim mejnim prehodom Vrtojba in izvozom na Vogrsko policista PP Nova Gorica med intervencijo zaradi napada na taksista hitro in učinkovito ter s strelnim orožjem onesposobila 26-letnega osumljenca kaznivega dejanja in mu tako preprečila morebitno še hujše kaznivo dejanje. V varnostnem dogodku je sicer bil z nožem poškodovan slovenski voznik taksija. Policisti so zoper osumljenca, tujega državljana, ki je z nožem napadel tudi policista, uporabili strelno orožje in ga ranili v nogo.

Slovenija Policisti ustrelili migranta, ki je z nožem napadel taksista

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • ode
    07:44 11. Julij 2019.

    Iračan in njegovi "bratje" so že ali pa še bodo seznanjeni z imenom, priimkom in domačim naslovom policista, ki je …

  • 20:12 9. Julij 2019.

    manj stroškov in dela.

  • 19:53 9. Julij 2019.

    jst bi ga ranil v glavo pa mir

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.