Slovenija
1753 ogledov

Tako je s 26-letnim Iračanom, ki je napadel taksista in na katerega so streljali policisti

Policija Gregor Prebil
Policisti in kriminalisti osumljenega 26-letnega državljana Iraka danes ob 16. uri s kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve treh kaznivih dejanj privedli in izročili v nadaljnji postopek k preiskovalnemu sodnik Okrožnega išča v Novi Gorici.

Po zaslišanju je preiskovalni sodnik odredil pripor za 26-letnega Iračana, zato je bil odpeljan v koprske zapore.Ta je bil danes dopoldne najprej odpuščen iz šempeterske bolnišnice in nato nameščen v prostore za pridržanje na PU Nova Gorica. Policisti so ga namreč ustrelili v nogo, potem ko ni upošteval njihovih navodil in ni zalegel niti opozorilni strel. 

Novogoriški kriminalisti so 26-letnega Iračana kazensko ovadili zaradi utemeljenega suma storitve poskusa uboja (po prvem odstavku 115. člena Kazenskega zakonika KZ-1), ker je na Vogrskem skušal odvzeti življenje taksistu, zaradi suma storitve kaznivega dejanja odvzema motornega vozila (po drugem odstavku 210. člena Kazenskega zakonika KZ-1), ker je skušal odvzeti osebno vozilo in suma storitve kaznivega dejanja poskusa umora (po drugi točki prvega odstavka 116. člena Kazenskega zakonik KZ-1), ker je na Vogrskem poskušal umoriti policista, ki je ukrepal pri uradnih dejanjih varovanja javne varnosti.

V nedeljo sta med nekdanjim mejnim prehodom Vrtojba in izvozom na Vogrsko policista PP Nova Gorica med intervencijo zaradi napada na taksista hitro in učinkovito ter s strelnim orožjem onesposobila 26-letnega osumljenca kaznivega dejanja in mu tako preprečila morebitno še hujše kaznivo dejanje. V varnostnem dogodku je sicer bil z nožem poškodovan slovenski voznik taksija. Policisti so zoper osumljenca, tujega državljana, ki je z nožem napadel tudi policista, uporabili strelno orožje in ga ranili v nogo.

Policist Slovenija Policisti ustrelili migranta, ki je z nožem napadel taksista

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • ode 07:44 11.julij 2019.

    Iračan in njegovi "bratje" so že ali pa še bodo seznanjeni z imenom, priimkom in domačim naslovom policista, ki je streljal. Ta se bo še krepko kesal, ker ga je (strahopetno?) ciljal pod noge.

  • kmetek 20:12 09.julij 2019.

    manj stroškov in dela.

  • perhan63 19:53 09.julij 2019.

    jst bi ga ranil v glavo pa mir