Tako resne so razmere v Adrii

Foto: Profimedia Adria Airways
Adria Airways naj bi bila tik pred izgubo licence za letenje, kar bi pomenilo prizemljitev letal in po vsej verjetnosti tudi stečaj.
Oglej si celoten članek

V bilancah Adrie Airways, je zaradi računovodskih trikov skrita visoka izguba, družba pa je najmanj od konca lanskega leta globoko insolventna, so po poročanju Siola ugotovili revizorji družbe Pricewaterhousecoopers (PwC).

K bilancam so dali mnenje s pridržkom, podvomili naj bi celo v resničnost bilanc iz prejšnjih let, ki so jih sami revidirali.

Sporne naj bi bilo preprodajanje blagovne znamke, to so naprej prodali, nato pa prenesli nazaj na Adrio in iz nič ustvarili 20 milijonov evrov dodatnega kapitala.

Po neuradnih informacijah je imela Adria tako konec lanskega leta že za skoraj 15 milijonov evrov negativnega kapitala oziroma več dolgov kot premoženja, z izgubo pa naj bi poslovala tudi letos.

Vsi računi so trenutno blokirani, dobaviteljem in drugim upnikom pa naj bi Adria dolgovala 60 milijonov evrov, še poroča Siol. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 21:58 11. September 2019.

    Adria je jama brez dna. Z nastankom nove države je adria izgubila trg (Jugoslavijo), brez trga pa tudi živeti ni …

  • 19:27 11. September 2019.

    Naj mi nekdo pove, kako lahko ob 500€ kartah pošteno zagovarjajo zagonjenje podjetja, ko se da pri 50€ kartah vozit …

  • 18:46 11. September 2019.

    a je to še ena zgodba o uspehu? vse čestitke še enemu stečaju, v slovenistanu drugega ne moreš pričakovat, res …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.