Slovenija
2933 ogledov

Tako resne so razmere v Adrii

Adria Airways Profimedia
Adria Airways naj bi bila tik pred izgubo licence za letenje, kar bi pomenilo prizemljitev letal in po vsej verjetnosti tudi stečaj.

V bilancah Adrie Airways, je zaradi računovodskih trikov skrita visoka izguba, družba pa je najmanj od konca lanskega leta globoko insolventna, so po poročanju Siola ugotovili revizorji družbe Pricewaterhousecoopers (PwC).

K bilancam so dali mnenje s pridržkom, podvomili naj bi celo v resničnost bilanc iz prejšnjih let, ki so jih sami revidirali.

Sporne naj bi bilo preprodajanje blagovne znamke, to so naprej prodali, nato pa prenesli nazaj na Adrio in iz nič ustvarili 20 milijonov evrov dodatnega kapitala.

Po neuradnih informacijah je imela Adria tako konec lanskega leta že za skoraj 15 milijonov evrov negativnega kapitala oziroma več dolgov kot premoženja, z izgubo pa naj bi poslovala tudi letos.

Vsi računi so trenutno blokirani, dobaviteljem in drugim upnikom pa naj bi Adria dolgovala 60 milijonov evrov, še poroča Siol. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • sintesi 21:58 11.september 2019.

    Adria je jama brez dna. Z nastankom nove države je adria izgubila trg (Jugoslavijo), brez trga pa tudi živeti ni mogoče. Zato so tudi propadle številne obutvene, tekstilne, tehnične itd. tovarne, Adrio pa je vedno reševala politika z denarnimi vložki, ...prikaži več kar je bilo pogojeno s kadri, levimi in desnimi in to so samo posledice biserov ki so prodali ali pokradli, kar je generacija pod titom ustvarila iz ruševin po koncu vojne leta 1945

  • Boris 19:27 11.september 2019.

    Naj mi nekdo pove, kako lahko ob 500€ kartah pošteno zagovarjajo zagonjenje podjetja, ko se da pri 50€ kartah vozit podjetje ... ?

  • praufo 18:46 11.september 2019.

    a je to še ena zgodba o uspehu? vse čestitke še enemu stečaju, v slovenistanu drugega ne moreš pričakovat, res bi bilo čudno če ne gre vse u maloro pri tako sposobnih šefih države

Sorodne novice