Tako se je Janša odzval na odločitev Desusa, da želi oditi iz njegove vlade

Foto: Vlada RS
Foto: Vlada RS
Janša: Gantar naj se posveti pripravam na cepljenje, ne rušenju vlade.
Oglej si celoten članek

Premier Janez Janša si želi, da bi se minister za zdravje Tomaž Gantar posvetil pripravam na cepljenje proti covidu-19, ne pa da se ukvarja z rušenjem vlade. Pri cepljenju gre namreč za zahtevno logistično operacijo in najbolj zahteven del spopada z epidemijo, zato politična nestabilnost ne bo koristila nikomur, meni.

Po njegovi oceni v tej sestavi državnega zbora bolj stabilne vlade od sedanje ni mogoče sestaviti. Če bo kdo majal to strukturo, pa bo prej ali slej prišlo do novih predčasnih volitev.

Cepljenje po njegovih besedah predstavlja velik zalogaj, ki ga bodo izvedli nekje do začetka poletja. Do takrat pa bo treba kombinirati pametno uporabo cepiva pri najbolj rizičnih skupinah z veljavnostjo nekaterih omejevalnih ukrepov.

Janša je zvečer dodal še, da je "težko sodelovati z nekom, ki se niti lastnega statuta ne drži". V statutu stranke DeSUS namreč piše, da mora v primeru izstopa stranke DeSUS iz koalicije odstopiti tudi njen minister, sicer mu preneha veljati članstvo v stranki.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 45

  • 21:53 17. December 2020.

    dol z terorizmom jajota edino tako je prav

  • 17:31 17. December 2020.

    www︎.︎Vytran︆.︆net - odličen prrojekt za odrasle, ki želikko najti parrtnerja za seks

  • 15:55 17. December 2020.

    Zadnji čas,da pride do sprememb,upam,da na bolje ampak mogoče bi bilo bolje počakati na umiritev epidemije,res je že itak preveč …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.