Slovenija
27763 ogledov

Tako se je Janša odzval na odločitev Desusa, da želi oditi iz njegove vlade

vlada janez janša brdo seja vlade Vlada RS
Janša: Gantar naj se posveti pripravam na cepljenje, ne rušenju vlade.

Premier Janez Janša si želi, da bi se minister za zdravje Tomaž Gantar posvetil pripravam na cepljenje proti covidu-19, ne pa da se ukvarja z rušenjem vlade. Pri cepljenju gre namreč za zahtevno logistično operacijo in najbolj zahteven del spopada z epidemijo, zato politična nestabilnost ne bo koristila nikomur, meni.

Po njegovi oceni v tej sestavi državnega zbora bolj stabilne vlade od sedanje ni mogoče sestaviti. Če bo kdo majal to strukturo, pa bo prej ali slej prišlo do novih predčasnih volitev.

Cepljenje po njegovih besedah predstavlja velik zalogaj, ki ga bodo izvedli nekje do začetka poletja. Do takrat pa bo treba kombinirati pametno uporabo cepiva pri najbolj rizičnih skupinah z veljavnostjo nekaterih omejevalnih ukrepov.

Janša je zvečer dodal še, da je "težko sodelovati z nekom, ki se niti lastnega statuta ne drži". V statutu stranke DeSUS namreč piše, da mora v primeru izstopa stranke DeSUS iz koalicije odstopiti tudi njen minister, sicer mu preneha veljati članstvo v stranki.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 45
 • Avatar drecos
  drecos 21:53 17.december 2020.

  dol z terorizmom jajota edino tako je prav

 • glocokdo 17:31 17.december 2020.

  www︎.︎Vytran︆.︆net - odličen prrojekt za odrasle, ki želikko najti parrtnerja za seks

 • groffriedrich 15:55 17.december 2020.

  Zadnji čas,da pride do sprememb,upam,da na bolje ampak mogoče bi bilo bolje počakati na umiritev epidemije,res je že itak preveč problemov okoli virusa ne,da se ustvarjajo še novi problemi in nova vlada.Tudi jaz nisem za to obstoječo vlado,ki je na ...prikaži več oblasti ampak v dani situaciji nima smisla hiteti in karkoli spreminjati,vsaj po mojem ne.