Politika zlorabila fotografijo Žurnala24

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Fotografijo s sredine stavke so si prilagodili za svoje potrebe.
Oglej si celoten članek

Sredino stavko javnega sektorja je skozi fotografski objektiv spremljal tudi naš fotograf Saša Despot. Ena od fotografij, ki jo je posnel, se je očitno nekomu zdela primerna za doseganje njegovih političnih ciljev. Na fotografiji, kjer protestnik v rokah drži transparent, so namreč spremenili napis. V sredo je pred poslopjem vlade protestnik držal v roki napis "Ne jamram, stavkam", 

Čas, da Alenka reši nas?

Na prirerejeni fotografji pa je napis "Zdaj prišel je čas, da Alenka reši nas". Fotografijo je na svojih družbenih omrežjih delil župan Komna Marko Bandelli, ki je tudi podpredsednik stranke Alenke Bratušek. Objavo na Facebooku je v petek zbrisal.

Foto: zurnal24.si Prirejena fotografija stavke Bandelli je, ko so ga opozorili, da gre za manipulacijo s fotografijo odgovoril, da transparenta ni ponaredil on. Fotografijo je našel na Facebooku in jo delil, objavi fotografije pa dodal naslednji zapis: "Predragi prijatelji. To morate delit naprej. Napis, ki potrjuje, zakaj smo se in se bomo borili, vestno in pošteno za nas vse, našo državo. Danes, v Lj. Hvala. (To bomo volili junija, zanesljivo)"

Foto: PrtScr Facebook bandelli post fb Ne jamram, stavkam, je parafraza znamenitega sporočila z listka, ki ga je pred dvema letoma na novinarsko konferenco prinesel predsednik vlade Miro Cerar. Na njem je pisalo: "Slovenec sem. Ne jamram. Iščem rešitve." To je ena najbolj razvpitih Cerarjevih izjav, ki so jo le nekaj tednov kasneje obilno izkoristili za pusta, na svoj način pa so jo med protestom povzeli tudi delavci Alpine, ne jamramo, borimo se za delo, so sporočili. 

Cerar Premier Cerar: "Slovenec sem. Ne jamram. Iščem rešitve."

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 22:26 26. Januar 2018.

    Opravičujem se za zlorabo. Najbrž je od kakšnega našega zagnanega člana, ki dnevno bere komentarje nehvaležnih spletnih nakladačev a la …

  • mph
    14:07 26. Januar 2018.

    Kruha in iger, pa so vsi srečni. :-)

  • 12:23 26. Januar 2018.

    Tudi meni kdaj kdo kakšen verz odvzame ter ga uporabi, pomeni da je le potrdil da je dober, sicer pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.