Tako uradniki sadijo drevesa

Foto: Saša Despot zasarditev dreves Foto: Saša Despot zasarditev dreves Foto: Saša Despot zasarditev dreves Foto: Saša Despot zasarditev dreves Foto: Saša Despot zasarditev dreves Foto: Saša Despot zasarditev dreves Foto: Saša Despot zasarditev dreves Foto: Saša Despot zasarditev dreves Foto: Saša Despot zasarditev dreves Foto: Saša Despot zasarditev dreves Foto: Saša Despot zasarditev dreves Foto: Saša Despot zasarditev dreves Foto: Saša Despot zasarditev dreves Foto: Saša Despot zasarditev dreves Foto: Saša Despot zasarditev dreves
V okviru prizadevanj Za lepšo Ljubljano danes poteka drugi del akcije sajenja dreves, v kateri sodelujejo sodelavci mestne uprave ter javnih zavodov in podjetij Mestne občine Ljubljana.
Oglej si celoten članek

V okviru lanskoletne podobne akcije je bilo posajenih več kot štiri tisoč dreves. “Cilj Mestne občine Ljubljana je posaditi 12.089 dreves, po enega za vsakega člana velike mestne družine,” je zapisano na spletni strani MOL-a.

Foto: Saša Despot zasarditev dreves

Foto: Saša Despot zasarditev dreves

Danes uradniki in ostali zaposleni v okviru MOL-a drevesa sadijo na treh lokacijah: na Golovcu in Toškem čelu ter v Mednem. To so območja, ki jih je leta 2014 močno poškodoval žled, poškodovane iglavce pa so lani množično napadli še podlubniki, tako da se je škoda še povečala.

Območja saditve je predlagal Zavod za gozdove Slovenije, gre pa za lokacije, kjer je naravno pomlajevanje prešibko in je pogozdovanje nujno.

Foto: Saša Despot zasarditev dreves

Foto: Saša Despot zasarditev dreves

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 11:41 2. April 2016.

    Koliko dodatnih projektov tudi izven centra bi speljali ob stroskovni ucinkovitosti. Center prinasa dobicek od turizma. To je razumljivo. Ampak …

  • 11:37 2. April 2016.

    Najprej cestitke za lepo gesto. Sedaj pa kritika MOL. Zakaj občina z javnim pozivom v tak projekt ne vkljuci tudi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.