Slovenija
17 ogledov

Tako uradniki sadijo drevesa

zasarditev dreves
1/15
Saša Despot
V okviru prizadevanj Za lepšo Ljubljano danes poteka drugi del akcije sajenja dreves, v kateri sodelujejo sodelavci mestne uprave ter javnih zavodov in podjetij Mestne občine Ljubljana.

V okviru lanskoletne podobne akcije je bilo posajenih več kot štiri tisoč dreves. “Cilj Mestne občine Ljubljana je posaditi 12.089 dreves, po enega za vsakega člana velike mestne družine,” je zapisano na spletni strani MOL-a.

zasarditev dreves | Avtor: Saša Despot Saša Despot

zasarditev dreves | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Danes uradniki in ostali zaposleni v okviru MOL-a drevesa sadijo na treh lokacijah: na Golovcu in Toškem čelu ter v Mednem. To so območja, ki jih je leta 2014 močno poškodoval žled, poškodovane iglavce pa so lani množično napadli še podlubniki, tako da se je škoda še povečala.

Območja saditve je predlagal Zavod za gozdove Slovenije, gre pa za lokacije, kjer je naravno pomlajevanje prešibko in je pogozdovanje nujno.

zasarditev dreves | Avtor: Saša Despot Saša Despot

zasarditev dreves | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Komentarjev 2
  • jakec1575 11:41 02.april 2016.

    Koliko dodatnih projektov tudi izven centra bi speljali ob stroskovni ucinkovitosti. Center prinasa dobicek od turizma. To je razumljivo. Ampak mesto je tudi do obvnoznice in za obvnoznico. Rek: Jankovic dela, zato mu je vec kot pol oprosceno mene ze ...prikaži več zdavnaj ne preprica vec. S principom ima se, može se zna vsak. S krediti, ki jih tezko placujejo mnogi mescani iz svojih denarnic je lahko poceti mnogo stvari. Srcno upam, da ta zadnji mandat prinese vec tudi za ostale, sedaj ko je center zrihtan za turiste. Samo ne mi prodajati zgodbe o uspehu in dbockov na nasih denarnicah. To je vse.

  • jakec1575 11:37 02.april 2016.

    Najprej cestitke za lepo gesto. Sedaj pa kritika MOL. Zakaj občina z javnim pozivom v tak projekt ne vkljuci tudi obcanov? Mnogi bi se odzvali. kot da MOL uprava in zaposleni zivijo v vzporednem vesolju. Lastna vsecna prazna promocija. V ...prikaži več Mostecu in Šišenskem hribu so 2 leti poleg listavcev uspesno propadali ostanki in na kup znesenih iglavcev. Lubadar? mestna uprava je zadnja leta ena sama prazna draga promocija. Zupan nam je uredil mesto. Res je. A za kaksen denar. upam si trditi, da je bilo vsaj polovico projektov namerno preplačanih. Obcina je zadolzena za vec kot 25%, dolg pa odplacujemos hitrostjo lenega polza. Obcina se hvali z dobicki podjetij, ne pove pa, da je v letih najhujse recesije cisto vse drazila, razen elektrike. ta dobicek so placali obcani iz svojih revnih denarnic. Upokojenci, bogati in revni. ne oporekam izvedenih projektov. oporekam stroškovni ucinkovitosti narocnikov, ki sami niso znali oceniti vrednost projektov, pa so jih jih izvajalci lepo obirali. koliko doda