Taksa za kranjske taksiste

Foto: Dejan Mijović
Foto: Dejan Mijović
Nova komunalna taksa za taksiste naj bi znašala 450 evrov na leto.
Oglej si celoten članek

Odlok. Opravljanju taksislužbe v Kranju se obetajo spremembe, saj Občina Kranj sprejema nov odlok, ki med drugim predvideva uvedbo komunalne takse.

Star odlok, ki ureja to področje, velja od leta 1982. Nova komunalna taksa naj bi znašala 448,95 evra na leto.

Oproščena varčna vozila

"Plačeval naj bi jo vsak taksist, ki bo želel pridobiti soglasje za opravljanje taksiprevozov v Kranju, oproščeni pa bodo taksisti, ki bodo uporabljali hibridna, električna ali ustrezna varčna vozila," pravijo v kabinetu župana Mohorja Bogataja in dodajajo, da želijo s tem zagotoviti kakovostnejše usluge.

Proti nelojalni konkurenci

Taksist Petar Bjelić novi odlok načeloma pozdravlja, moti ga namreč nelojalna konkurenca taksistov s sedežem v drugih občinah. Znesek pa se mu zaradi splošne krize zdi visok. "Še nikoli ni bilo tako težko, pa vozim že 30 let," pravi. Po njegovem mnenju bi bilo smiselno, da bi domači taksisti plačevali manj kot tuji.

"Le prevozi bodo dražji"

Do odloka je še bolj zadržan opozicijski svetnik Igor Velov. "Občina s tem odlokom ne ureja nič, samo prevoze bo podražila, nelojalne konkurence pa ne bo rešila, ker za to ni pristojna," pravi. Občinska uprava sicer predvideva, da bo na ta račun v proračun na leto kapnilo okrog pet tisoč evrov, ni pa namen ustvarjanje prihodkov na račun taksiprevozov, poudarja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.