Slovenija
14 ogledov

Taksa za kranjske taksiste

taksi, kolona Dejan Mijović
Nova komunalna taksa za taksiste naj bi znašala 450 evrov na leto.

Odlok. Opravljanju taksislužbe v Kranju se obetajo spremembe, saj Občina Kranj sprejema nov odlok, ki med drugim predvideva uvedbo komunalne takse.

Star odlok, ki ureja to področje, velja od leta 1982. Nova komunalna taksa naj bi znašala 448,95 evra na leto.

Oproščena varčna vozila

"Plačeval naj bi jo vsak taksist, ki bo želel pridobiti soglasje za opravljanje taksiprevozov v Kranju, oproščeni pa bodo taksisti, ki bodo uporabljali hibridna, električna ali ustrezna varčna vozila," pravijo v kabinetu župana Mohorja Bogataja in dodajajo, da želijo s tem zagotoviti kakovostnejše usluge.

Proti nelojalni konkurenci

Taksist Petar Bjelić novi odlok načeloma pozdravlja, moti ga namreč nelojalna konkurenca taksistov s sedežem v drugih občinah. Znesek pa se mu zaradi splošne krize zdi visok. "Še nikoli ni bilo tako težko, pa vozim že 30 let," pravi. Po njegovem mnenju bi bilo smiselno, da bi domači taksisti plačevali manj kot tuji.

"Le prevozi bodo dražji"

Do odloka je še bolj zadržan opozicijski svetnik Igor Velov. "Občina s tem odlokom ne ureja nič, samo prevoze bo podražila, nelojalne konkurence pa ne bo rešila, ker za to ni pristojna," pravi. Občinska uprava sicer predvideva, da bo na ta račun v proračun na leto kapnilo okrog pet tisoč evrov, ni pa namen ustvarjanje prihodkov na račun taksiprevozov, poudarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.