Takšen regres jim obljubljajo letos

Foto: Hofer Hofer Foto: Hofer Hofer
Zaposlenim bodo junija izplačali polni regres.
Oglej si celoten članek

Zaposleni v podjetju Hofer bodo junija prejeli regres v višini 1700 evrov za polni delovni čas, so sporočili iz podjetja. V podjetju so s 1. januarjem zaposlenim zvišali tudi plačo. "Hoferjeva prodajalka oz. prodajalec tako za 40 ur/teden prejme 1712 evrov bruto, s čimer njihovo plačilo za 67 % presega minimalno plačo. V dveh letih pa se je plačilo Hoferjeve prodajalke oz. prodajalca povišalo za kar 25 %," pravijo v podjetju.

Zaposleni v prodaji, ki delajo 30 ur na teden v najvišjem plačilnem razredu prejmejo plačilo 1284 evrov bruto.

Ob tem dodajajo, da zaposlenim pripada tudi najvišje zakonsko določeno nadomestilo za prehrano (6,12 evra/dan), maksimalno neobdavčeno povračilo stroškov za prevoz na delo (0,18 evra/km), decembrsko izplačilo nagrade za poslovno uspešnost v znesku 240 evrov, poleg tega pa delodajalec zaposlenim vplačiuje tudi v drugi steber pokojninskega zavarovanja. 

Lani so uvedli nov zaposlitveni model, s katerim so sodelavkam in sodelavcem v prodaji in logistiki, ki so bili do sedaj večinsko zaposleni za krajši delovni čas, izenačili sociallne pravice z zaposlenimi za polni delovni čas. "Novi zaposlitveni model tako zdriužuje prednosti zaposlitve za polni delovni čas in hkrati ohranja krajšo delovno obveznost. To pomeni, da v povprečju na teden delajo 10 ur manj, vseeno pa jim pripadajo vse socialne pravice polnega delovnega časa. Po uspešno zaključenem testnem obdobju so z letom 2021 zaposlitev za polni delovni čas ponudili vsem zaposlenim v prodaji in logistiki, ki so pri podjetju aktivno vsaj dve leti," pravijo. 

Foto: Hofer Hofer

Z omenjenim zaposlitvenim modelom in dvigom plač želijo dvigniti ugled poklica prodajalke in prodajalca. "Kako pomembna je trgovinska panoga se je še posebej izkazalo v zadnjem letu, ko so bile prodajalke in prodajalci poleg preostalih poklicev kritičnih panog eni izmed junakov v prvih vrstah," poudarjajo.  

Teo Marsel, direktor financ in administracije pravi, da si od nekdaj prizadevajo, da so njihovi delovni pogoji več kot fer in da so sodelavci z delom pri podjetju zadovoljni. "Veseli smo, da lahko po lanskoletnem rekordnem dvigu plač predvsem v prodaji, tudi letos vsem našim sodelavkam in sodelavcem omogočimo takšen dvig plačil. Dolgoročno verjamemo, da bo to prispevalo k ugledu poklica in celotne trgovinske panoge," pravi Marsel.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 09:30 18. Februar 2021.

    no ja lepo in prav. mogoče bi bilo še za napisat, da je plača za osem urni delovnik ampak, police …

  • 08:04 18. Februar 2021.

    Ok povdarek za polni delovni čas....ampak noben pa ni zaposlen za njega...povprasajte prodajalke oz zaposlene, bodo znale pokazat plačilne liste, …

  • 07:21 18. Februar 2021.

    Tako se dela!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.