Slovenija
57684 ogledov

Takšen regres jim obljubljajo letos

Hofer
1/2
Hofer
Zaposlenim bodo junija izplačali polni regres.

Zaposleni v podjetju Hofer bodo junija prejeli regres v višini 1700 evrov za polni delovni čas, so sporočili iz podjetja. V podjetju so s 1. januarjem zaposlenim zvišali tudi plačo. "Hoferjeva prodajalka oz. prodajalec tako za 40 ur/teden prejme 1712 evrov bruto, s čimer njihovo plačilo za 67 % presega minimalno plačo. V dveh letih pa se je plačilo Hoferjeve prodajalke oz. prodajalca povišalo za kar 25 %," pravijo v podjetju.

Zaposleni v prodaji, ki delajo 30 ur na teden v najvišjem plačilnem razredu prejmejo plačilo 1284 evrov bruto.

Ob tem dodajajo, da zaposlenim pripada tudi najvišje zakonsko določeno nadomestilo za prehrano (6,12 evra/dan), maksimalno neobdavčeno povračilo stroškov za prevoz na delo (0,18 evra/km), decembrsko izplačilo nagrade za poslovno uspešnost v znesku 240 evrov, poleg tega pa delodajalec zaposlenim vplačiuje tudi v drugi steber pokojninskega zavarovanja. 

Lani so uvedli nov zaposlitveni model, s katerim so sodelavkam in sodelavcem v prodaji in logistiki, ki so bili do sedaj večinsko zaposleni za krajši delovni čas, izenačili sociallne pravice z zaposlenimi za polni delovni čas. "Novi zaposlitveni model tako zdriužuje prednosti zaposlitve za polni delovni čas in hkrati ohranja krajšo delovno obveznost. To pomeni, da v povprečju na teden delajo 10 ur manj, vseeno pa jim pripadajo vse socialne pravice polnega delovnega časa. Po uspešno zaključenem testnem obdobju so z letom 2021 zaposlitev za polni delovni čas ponudili vsem zaposlenim v prodaji in logistiki, ki so pri podjetju aktivno vsaj dve leti," pravijo. 

Hofer | Avtor: Hofer Hofer

Z omenjenim zaposlitvenim modelom in dvigom plač želijo dvigniti ugled poklica prodajalke in prodajalca. "Kako pomembna je trgovinska panoga se je še posebej izkazalo v zadnjem letu, ko so bile prodajalke in prodajalci poleg preostalih poklicev kritičnih panog eni izmed junakov v prvih vrstah," poudarjajo.  

Teo Marsel, direktor financ in administracije pravi, da si od nekdaj prizadevajo, da so njihovi delovni pogoji več kot fer in da so sodelavci z delom pri podjetju zadovoljni. "Veseli smo, da lahko po lanskoletnem rekordnem dvigu plač predvsem v prodaji, tudi letos vsem našim sodelavkam in sodelavcem omogočimo takšen dvig plačil. Dolgoročno verjamemo, da bo to prispevalo k ugledu poklica in celotne trgovinske panoge," pravi Marsel.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 5
 • rd2dmk2 09:30 18.februar 2021.

  no ja lepo in prav. mogoče bi bilo še za napisat, da je plača za osem urni delovnik ampak, police je treba napolnit in štačuno za pomest, pa če to treja celo noč, a da bodo to nadure, ma dejte ...prikaži veče no, kaj pa se tolk oberate in čikpavzirate. aja, pa ne pozabit hofer je vse slovenksa štacuna. dons sdelaš v Postojni, jutri pa v Velenju, če pa glih je treba se pa še presel v Radence, tako sa špas in šiht. to plačo pa je verjetno dobil samo Bizovičar, pa trampolin za povrh, po Hofer ceni.

 • 4krogci 08:04 18.februar 2021.

  Ok povdarek za polni delovni čas....ampak noben pa ni zaposlen za njega...povprasajte prodajalke oz zaposlene, bodo znale pokazat plačilne liste, katere ne dosegajo niti tretjino tega zneska!

 • Avatar pantani
  pantani 07:21 18.februar 2021.

  Tako se dela!!!