Takšna je najnovejša epidemiološka slika regij

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Po okužbah izstopata dve regiji.
Oglej si celoten članek

Ob 4.588 opravljenih PCR testih je bilo v ponedeljek potrjenih 1.049 novih okužb z virusom sars-cov-2. To pomeni, da je bil delež pozitivnih 22,9 odstoten. 



"Sedemdnevno povprečje okužb je bistveno višje kot včeraj in znaša 1014," je na tiskovni konferenci povedal direktor vladnega urada za komuniciranje Uroš Urbanija. "Še včeraj je bilo 907."

14-dnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev na ravni države znaša 652,5. "Po okužbah izstopata savinjska in primorsko-notranjska regija," je izpostavil Urbanija. "Najnižja 14-dnevna incidenca je v pomurski in posavski regiji." 

7-dnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev na ravni države znaša 338. Včeraj je bila nekoliko nižja in je znašala 301. Po okužbah na grafu sedemdnevne incidence izstopata primorsko-notranjska in savinjska regija, medtem ko je najnižja sedemdnevna incidenca v goriški in obalno-kraški regiji, ki sta bili še nedavno nazaj na vrhu po številu okužb. 

Število hospitaliziranih bolnikov zaradi covid-19 se je z 636 v ponedeljek zmanjšalo na 617. Na intenzivni negi se še naprej zdravi veliko, t. j. 146 bolnikov. 

Tudi včeraj so zabeležili smrti zaradi covid-19 - umrle so štiri osebe.

Sedemdnevno povprečje okužb znaša 1014, kar pomeni, da se glede na vladni semafor ukrepov nahajamo v rdeči fazi. 

Covid-19 Novi podatki: Velikanski skok v primerjavi s prejšnjim ponedeljkom

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 19:55 13. April 2021.

    In levica bo vlekla, vlekla vime do zore, Jani že govori o::umazanega bruhanja, pa pimpel če ga ima,besede,: troli v …

  • 19:43 13. April 2021.

    Parlament danes 19/30. Uri. Pavšič je v svojem elementu, tudi raztegnjen pulover je pozabil doma, kravata pod umazanimi lasmi mu …

  • 19:25 13. April 2021.

    Napovedali rdečo fazo v torek in glej, tu je. Kakšen slučaj. Kar ni, se pač naredi...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.