Takšno bo do prihodnjega petka

Foto: EPA
Foto: EPA
Sobota bo spremenljiva, nedelja deževna. Kako pa bo prihodnji teden?
Oglej si celoten članek

Po deževnem četrtku nas čaka noč, ko bodo padavine večinoma ponehale, napovedujejo na Arsu. Jutri bo povečini pretežno oblačno, na jugovzhodu bo dopoldne še možna kakšna kaplja dežja. Nekaj sonca bo predvsem ob burji na Primorskem, ki bo čez dan slabela. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14 stopinj Celzija, na Primorskem okoli 16, najvišje dnevne od 18 do 24 stopinj.

"V soboto bo v vzhodnih krajih večinoma sončno, drugod pa bo spremenljivo, na severozahodu pretežno oblačno. Predvsem v zahodni in deloma osrednji Sloveniji bodo občasne krajevne padavine, na Primorskem posamezne nevihte. Topleje bo, pihal bo jugozahodnik," začetek vikenda napovedujejo vremenarji.

V nedeljo bo na vzhodu sprva še delno jasno, drugod bo pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, ki se bodo občasno razširile nad večji del Slovenije. Na Primorskem bodo tudi nevihte. Ponekod bo še pihal jugozahodni veter, ob morju jugo.

Slovenija Megle je vedno manj. Zakaj izginja?

Od 5- do 10-dnevna napoved

V ponedeljek in torek bo nad severno polovico Evrope ciklonsko območje, ki bo segalo tudi nad Alpe, nato se bo iznad zahodne Evrope nad Alpe razširilo območje visokega zračnega tlaka, ki bo v petek prehodno oslabelo.

"V ponedeljek se bodo predvsem v zahodni polovici Slovenije pojavljale krajevne padavine. V torek dopoldne bo dež zajel vso Slovenijo. Hladneje bo. V sredo in četrtek bo večinoma suho in postopno spet topleje. V petek nas bo predvidoma prešla hladna vremenska fronta," napoved sklenejo na Arsu.

Vreme Dolgoročna vremenska napoved za jesen

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.