Slovenija
57875 ogledov

Dolgoročna vremenska napoved za jesen

Jesen Prodimedia
Kaj nas čaka v prihodnjih treh mesecih?

Svetovno znana meteorološka agencija AccuWeather je pripravila dolgoročno vremensko napoved za Evropo v naslednjih treh mesecih. 

Prihod jeseni bo po napovedih agencije prinesel znatne spremembe v vremenskih razmerah naslednjih treh mesecev po vsej Evropi. Po vročem in suhem poletju, ki se bo razširilo do sredine septembra, bo dež v Italiji in na Balkanu prinesel olajšanje za območja, ki so jih prizadela suša in požari. 

Suh začetek jeseni bi lahko bil dobrodošla sprememba na območju od Velike Britanije do Nemčije, možnost neviht se bo povečala pozneje v sezoni. Zaradi vdora hladnega zraka lahko pričakujemo zgodnje sneženje na območju Vzhodne Evrope.  

Padavine od sredine septembra

Septembra bo požarna ogroženost na območju Italije in Balkana še vedno velika, saj se bo do sredine septembra nadaljevalo sušno obdobje z nadpovprečno visokimi temperaturami. 

Vdor hladnejšega in bolj vlažnega zraka je pričakovati pozneje v jeseni, ko se bodo okrepile tudi padavine. V južni Italiji in Grčiji se bodo suho vreme in visoke temperature nadaljevale pozno v jesen. 

V Združenem Kraljestvu in Nemčiji bo začetek jeseni suh, kar bo prineslo olajšanje po mokrem poletju, pozneje pa obstaja velika verjetnost neugodnega vremena z nevihtami in neurji. Konec jeseni čaka vzhodno Evropo vdor hladnega zraka, ki bi lahko na nekaterih območjih prinesel celo sneg.

Oktoberfest bo deževen

Med letom je veliko padavin in možnost poplav pričakovati na območju od Francije do Poljske, ki bosta začetek jeseni še uživali v suhem in toplem vremenu. "Oktobra bo v vzhodni Franciji, Nemčiji in na zahodu Poljske deževno," napoveduje meteorolog Tyler Roys. Zelo verjetno bo popularni Oktoberfest deževen. 

Na Irskem in v Združenem Kraljestvu ne bo topleje, bi pa lahko bilo padavin v začetku jeseni manj, kot do sedaj. Pozneje v jeseni, od konca oktobra in v novembru, bo velika nevarnost neviht in neurij, predvsem na območju Severne Irske in Škotske.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Fulmmer 20:27 27.september 2017.

    Zanimivo je brat take stare članke, vsaka šlogarca bi bolje napovedala....

  • Avatar Leon
    Leon 16:02 18.avgust 2017.

    ARSO .................ha,ha,ha...............dež do nižin ! Še nikoli niso zadeli točen napovedi !

  • Klemen Šuligoj 14:19 18.avgust 2017.

    Ne zanima me cela Slovenija. Mene zanima le okolica Kočevja.