Takšno bo vreme jutri in pojutrišnjem

Foto: Profimedia Sneg Foto: Saša Despot sneg Foto: Saša Despot sneg
V noči na soboto se bodo v zahodni polovici države padavine prehodno okrepile in se razširile nad večji del Slovenije. Jutranje temperature bodo od -1 do 3, na Primorskem okoli 7 stopinj Celzija.
Oglej si celoten članek

V soboto bo v zahodni in osrednji Sloveniji oblačno s pogostimi padavinami, v vzhodni Sloveniji pa bo večji del dneva še suho.

V bližini morja in nad morjem se bodo pojavljale tudi nevihte z nalivi. Meja sneženja bo najnižja spet na severozahodu Slovenije, kjer bo snežilo do alpskih dolin in kotlin, drugod bo po nižinah večinoma deževalo.

Dež bo lahko občasno, ob močnejših padavinah, prehajal v sneg tudi na območju Ljubljanske kotline in na severu Notranjske. V višje ležečih predelih bo zapadla večja količina novozapadlega snega.

Jutranje temperature bodo od 1 do 3, na Primorskem okoli 6 °C, v Alpskih dolinah pa okoli -1 °C. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 6, na Primorskem od 8 do 12 °C, v Alpskih dolinah do 1 °C. 

V soboto zvečer se bodo padavine razširile nad vso državo. Oblačno z občasnimi manjšimi bo tudi v nedeljo. Po nižinah bo deževalo. 

V nedeljo in ponedeljek bo pretežno oblačno, občasno bodo še krajevne padavine, deloma plohe.

Nad zahodnim in severnim Sredozemljem se poglablja novo ciklonsko območje. Od jugozahoda priteka k nam postopno spet vse bolj vlažen zrak.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.