Slovenija
41276 ogledov

Takšno bo vreme jutri in pojutrišnjem

Sneg
1/3
Profimedia
V noči na soboto se bodo v zahodni polovici države padavine prehodno okrepile in se razširile nad večji del Slovenije. Jutranje temperature bodo od -1 do 3, na Primorskem okoli 7 stopinj Celzija.

V soboto bo v zahodni in osrednji Sloveniji oblačno s pogostimi padavinami, v vzhodni Sloveniji pa bo večji del dneva še suho.

V bližini morja in nad morjem se bodo pojavljale tudi nevihte z nalivi. Meja sneženja bo najnižja spet na severozahodu Slovenije, kjer bo snežilo do alpskih dolin in kotlin, drugod bo po nižinah večinoma deževalo.

Dež bo lahko občasno, ob močnejših padavinah, prehajal v sneg tudi na območju Ljubljanske kotline in na severu Notranjske. V višje ležečih predelih bo zapadla večja količina novozapadlega snega.

Jutranje temperature bodo od 1 do 3, na Primorskem okoli 6 °C, v Alpskih dolinah pa okoli -1 °C. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 6, na Primorskem od 8 do 12 °C, v Alpskih dolinah do 1 °C. 

V soboto zvečer se bodo padavine razširile nad vso državo. Oblačno z občasnimi manjšimi bo tudi v nedeljo. Po nižinah bo deževalo. 

V nedeljo in ponedeljek bo pretežno oblačno, občasno bodo še krajevne padavine, deloma plohe.

Nad zahodnim in severnim Sredozemljem se poglablja novo ciklonsko območje. Od jugozahoda priteka k nam postopno spet vse bolj vlažen zrak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.