Takšno vreme nas čaka do konca tedna

Foto: Profimedia
Preverite vremensko napoved, da se boste primerno oblekli.
Oglej si celoten članek

Vremenoslovci za danes napovedujejo zmerno, občasno pretežno oblačno vreme, po nekaterih kotlinah bo zjutraj in deloma dopoldne megla. 

"Sredi dneva bo zapihal okrepljen jugozahodnik, ki bo najmočnejši v višjih predelih vzhodne polovice države," pišejo pri Agenciji za okolje. "Proti večeru in zvečer bodo prehodno krajevne padavine, deloma plohe, po nižinah kot dež. Najvišje temperature bodo od 1 do 10, ob morju do 12 stopinj Celzija."

Jutri bo dopoldne delno jasno, ponekod po nižinah bo megla ali nizka oblačnost. "Popoldne bo več oblačnosti," napovedujejo pri Arso. "Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do 0, ob morju okoli 4, najvišje dnevne od 0 do 8, ob morju okoli 10 stopinj Celzija."

Razmeroma toplo bo

V petek in soboto bo pretežno oblačno, predvsem ponekod na zahodu bodo občasno rahle padavine, v vzhodnih krajih bo več sonca.

Do nedelje bo v višinah nad našimi kraji prevladoval topel in vlažen jugozahodnik, nadaljevanje je po napovedih Arsa še zelo negotovo, kaže na bolj spremenljivo vremensko situacijo.

Foto: Arso Modelska napoved za deset dni

"Do nedelje bo v zahodnih krajih večinoma oblačno, občasno se lahko krajevno pojavlja tudi rahel dež," še pišejo pri Arso. "Proti vzhodu bo oblačnost manj strnjena, predvsem v soboto kaže na nekaj več sonca. Toplo bo, dnevne temperature ob koncu tedna bodo predvidoma okoli 10 stopinj Celzija. Nadaljevanje bo bolj spremenljivo in zaenkrat še nepredvidljivo, možen bo prehod posameznih vremenskih motenj."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.