Takšno vreme nas čaka septembra

Foto: Profimedia
Pred nami so dnevi nestabilnega vremena. Kaj nam prinaša september?
Oglej si celoten članek

V zadnjih dneh je nad nami dokaj nestabilno vreme, ki se bo, kot kaže, še nadaljevalo. Četrtek naj bi bil delno jasen s spremenljivo oblačnostjo, predvsem popoldne se bodo pojavljale krajevne plohe in tudi nevihte, piše agencija za okolje. 

"V petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale v noč. V soboto in nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami," o vremenu v prihajajočih dneh pravijo na agenciji. 

Foto: Arso vremenska napoved

Vremenski portal ciklon.si za obdobje od petka naprej napoveduje "aprilsko vreme s sončnimi obdobji ter obdobji s spremenljivim vremenom". Dnevne temperature se bodo gibale med 25 in 30 °C. 

"Tudi v začetku naslednjega tedna se bo nadaljevalo spremenljivo vreme z občasnimi padavinami. V igri je tudi prehod vremenske fronte sredi prihodnjega tedna. Ta prehod bi lahko dokončno zlomil poletje," ocenjujejo. "September se zaenkrat kaže kot mesec, ki bi lahko prinesel tudi obilne padavine, vsaj v prvi dekadi imajo nekateri izračuni oster vdor hladnejše zračne mase proti zahodnemu Sredozemlju in ob močnih višinskih jugozahodnih vetrovih pomik proti vzhodu. Recept za obilne padavine v zahodni Sloveniji. Po tem scenariju bi Portorož dobil blizu 300 mm v nekaj dneh."

xxx

Ob tem je treba poudariti, da so napovedi do pet dni kar zanesljive, nato pa se zanesljivost napovedi vsak dan zmanjšuje. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 20:19 24. Avgust 2022.

    Še za jutri ni zanesljiva napoved kaj šele za september. Res ste nori. Sam da ustvarjate paniko.

  • 18:33 24. Avgust 2022.

    vsi vemo kaj zadnje čase vremenska napoved ... moje informacije so, da bo sptember sigurno še en vroči mesec ... …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.