Slovenija
64833 ogledov

Takšno vreme nas čaka septembra

Oblaki
Pred nami so dnevi nestabilnega vremena. Kaj nam prinaša september?

V zadnjih dneh je nad nami dokaj nestabilno vreme, ki se bo, kot kaže, še nadaljevalo. Četrtek naj bi bil delno jasen s spremenljivo oblačnostjo, predvsem popoldne se bodo pojavljale krajevne plohe in tudi nevihte, piše agencija za okolje. 

"V petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale v noč. V soboto in nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno s plohami in nevihtami," o vremenu v prihajajočih dneh pravijo na agenciji. 

vremenska napoved | Avtor: Arso Arso

Vremenski portal ciklon.si za obdobje od petka naprej napoveduje "aprilsko vreme s sončnimi obdobji ter obdobji s spremenljivim vremenom". Dnevne temperature se bodo gibale med 25 in 30 °C. 

"Tudi v začetku naslednjega tedna se bo nadaljevalo spremenljivo vreme z občasnimi padavinami. V igri je tudi prehod vremenske fronte sredi prihodnjega tedna. Ta prehod bi lahko dokončno zlomil poletje," ocenjujejo. "September se zaenkrat kaže kot mesec, ki bi lahko prinesel tudi obilne padavine, vsaj v prvi dekadi imajo nekateri izračuni oster vdor hladnejše zračne mase proti zahodnemu Sredozemlju in ob močnih višinskih jugozahodnih vetrovih pomik proti vzhodu. Recept za obilne padavine v zahodni Sloveniji. Po tem scenariju bi Portorož dobil blizu 300 mm v nekaj dneh."

Ob tem je treba poudariti, da so napovedi do pet dni kar zanesljive, nato pa se zanesljivost napovedi vsak dan zmanjšuje. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 20:19 24.avgust 2022.

    Še za jutri ni zanesljiva napoved kaj šele za september. Res ste nori. Sam da ustvarjate paniko.

  • lojs 18:33 24.avgust 2022.

    vsi vemo kaj zadnje čase vremenska napoved ... moje informacije so, da bo sptember sigurno še en vroči mesec ... ker še ni čas za poplave, prezgodaj