Takšno vreme nas čaka v mesecu februarju

Foto: Profimedia
V noči na petek prihaja nova snežna pošiljka, v gorah lahko zapade večja količina snega.
Oglej si celoten članek

"Kljub temu, da je zadnjih deset dni relativno hladno, bo januar še vedno okoli pol stopinje toplejši glede na dolgoletno povprečje 1981 - 2010," ugotavljajo pri vremenskem portalu Ciklon.si, ki objavlja srednjeročno vremensko napoved. Dodajajo, da nekateri mediji že pišejo o tem, da bo imel polarni mraz, ki je te dni zajel ZDA, vpliv tudi na vreme v Evropi.

Vsekakor je po napovedi vremenskega portala pred nami prvo letošnje deževje po nižinah. "V gorah bo zapadlo ogromno snega, vsaj na Kaninu bi ga lahko v nekaj dneh okoli en meter," pišejo pri Ciklon.si. "V petek in soboto bo precej vetrovno. Veter ne bo tako močan, da bi povzročil škodo, bo pa zaradi južnega vetra temperatura v petek in soboto precej poskočila."

xxx

-40 stopinj Arso pojasnjuje, kako verjetno je, da tudi nas doseže polarni mraz

Dodajajo, da jih ne bi čudilo, če bi se živo srebro na termometru v soboto na severovzhodu povzpelo do pomladnih 17 stopinj Celzija.

V četrtek dopoldan rahel sneg

Agencija za okolje za četrtek napoveduje pretežno oblačno vreme, po nekaterih nnižinah bo zjutraj lahko megleno. "Zjutraj in dopoldne bo ponekod prehodno rahlo snežilo," pišejo pri Arsu. "Burja na Primorskem bo dopoldne povsod ponehala. Popoldne se bo ponekod oblačnost trgala. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 3, na Primorskem okoli 7 stopinj Celzija."

V noči na petek se bodo na zahodu začele pojavljati manjše padavine, ki bodo do jutra segle do osrednje Slovenije, nato pa še nekoliko vzhodneje in se okrepile. "Po nižinah bo sprva rahlo snežilo, čez dan pa se bo meja sneženja dvignila nad 1300 metri nad morjem," napovedujejo pri Arsu. "Ob morju in na severovzhodu se bo krepil južni veter. V soboto bo oblačno in deževno, le v Prekmurju in deloma na Štajerskem bo večinoma suho. Meja sneženja se bo popoldne nekoliko znižala. Južni veter bo oslabel. V nedeljo bo spremenljivo oblačno. Občasno bodo še krajevne padavine, deloma plohe."

Iznad severnega Atlantika in severozahodne Evrope sega nad srednjo Evropo, Balkan in osrednji del Sredozemlja obsežno območje nizkega zračnega tlaka, ki se nad severnim Sredozemljem poglablja. Nad našimi kraji se zadržuje razmeroma vlažen zrak.

Foto: Arso Modelska napoved za deset dni

Vikend bo oblačen z občasnimi padavinami

V nedeljo bo nad nami še območje nizkega zračnega tlaka, a polje zračnega tlaka se bo počasi krepilo in v naslednjih dneh bomo na robu anticiklona. K nam bo po napovedih Arsa dotekal nekoliko hladnejši zrak.

"V nedeljo in ponedeljek bo prevladovalo oblačno vreme," še napovedujejo pri Arsu. "V nedeljo bo ozračje nestabilno, zato bodo nastajale krajevne padavine, deloma plohe, po nižinah bo deževalo,a količina padavin ne bo velika. V ponedeljek bo prehodno spet bolj oblačno z občasnimi manjšimi padavinami, po nižinah lahko deloma dež deloma sneg. V nadaljevanju tedna kaže na suho vreme z občasnimi sončnimi obdobji."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 23:21 30. Januar 2019.

    Torej, vreme bo. :)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.