Talent, voli, volitve

Foto: Žurnal24 Štab Tomaža Gantarja je svoje volilce prepričeval s pečenim predvolilnim volom,
Predčasno. V Izoli in Piranu velik naval, v Novi Gorici pa manj volilcev kot v prvem krogu.
Oglej si celoten članek

Županski kandidati svoje volilce pred nedeljskimi volitvami še prepričujejo na različne načine – v Piranu je Tomaž Gantar včeraj na robu Tartinijevega trga spekel predvolilnega vola, v štabu Petra Bossmana so organizirali dogodek Piran ima talent –, v torek, sredo in včeraj pa so že potekale predčasne volitve.

V Piranu 671 volilcev
Kot so nam povedali v piranski občinski volilni komisiji (OVK), je v zdajšnjih predčasnih volitvah glasovalo 671 volilcev, samo včeraj kar 343. Za primerjavo, predčasno je v prvem krogu glasovalo 581 Pirančanov. “Ker odpotujem v tujino za štiri dni, me v nedeljo ne bo v Piranu. Ker želim, da je moj kandidat izvoljen in da oddam svoj glas, sem z veseljem izkoristila predčasno glasovanje,” pove Mirjana Milašinovič, upokojenka iz Pirana.

Monika Mavsar, predsednica izolske OVK, nam je povedala, da je v Izoli možnost predčasnega glasovanja izkoristilo 475 volilcev. “Kar velik naval je bil. Verjetno zato, ker se začnejo krompirjeve počitnice in veliko ljudi odpotuje v nedeljo,” pravi Mavsarjeva.

Neutemeljena navzočnost?
Izola je naša se je pritožila na OVK, ker naj bi se na volišču predčasnih volitev neutemeljeno zadrževali dve članici OVK, predlagane od SD. Mavsarjeva nam je dejala, da pritožbe sicer še niso obravnavali, naredili pa so poizvedbo. Po njihovih podatkih je ena od omenjenih članic izstopila iz OVK in sploh ni bila navzoča na volišču, druga pa je kot članica OVK lahko navzoča na volišču in spremlja volitve.

V Novi Gorici pa se je predčasnih volitev v drugem krogu udeležilo celo 82 volilcev manj, in sicer 375.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.