Slovenija
15 ogledov

Talent, voli, volitve

Štab Tomaža Gantarja je svoje volilce prepričeval s pečenim predvolilnim volom, Žurnal24 main
Predčasno. V Izoli in Piranu velik naval, v Novi Gorici pa manj volilcev kot v prvem krogu.

Županski kandidati svoje volilce pred nedeljskimi volitvami še prepričujejo na različne načine – v Piranu je Tomaž Gantar včeraj na robu Tartinijevega trga spekel predvolilnega vola, v štabu Petra Bossmana so organizirali dogodek Piran ima talent –, v torek, sredo in včeraj pa so že potekale predčasne volitve.

V Piranu 671 volilcev
Kot so nam povedali v piranski občinski volilni komisiji (OVK), je v zdajšnjih predčasnih volitvah glasovalo 671 volilcev, samo včeraj kar 343. Za primerjavo, predčasno je v prvem krogu glasovalo 581 Pirančanov. “Ker odpotujem v tujino za štiri dni, me v nedeljo ne bo v Piranu. Ker želim, da je moj kandidat izvoljen in da oddam svoj glas, sem z veseljem izkoristila predčasno glasovanje,” pove Mirjana Milašinovič, upokojenka iz Pirana.

Monika Mavsar, predsednica izolske OVK, nam je povedala, da je v Izoli možnost predčasnega glasovanja izkoristilo 475 volilcev. “Kar velik naval je bil. Verjetno zato, ker se začnejo krompirjeve počitnice in veliko ljudi odpotuje v nedeljo,” pravi Mavsarjeva.

Neutemeljena navzočnost?
Izola je naša se je pritožila na OVK, ker naj bi se na volišču predčasnih volitev neutemeljeno zadrževali dve članici OVK, predlagane od SD. Mavsarjeva nam je dejala, da pritožbe sicer še niso obravnavali, naredili pa so poizvedbo. Po njihovih podatkih je ena od omenjenih članic izstopila iz OVK in sploh ni bila navzoča na volišču, druga pa je kot članica OVK lahko navzoča na volišču in spremlja volitve.

V Novi Gorici pa se je predčasnih volitev v drugem krogu udeležilo celo 82 volilcev manj, in sicer 375.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.