Tanek in gibljiv telefon je prihodnost

Foto: PrtScr You tube
Foto: PrtScr You tube
Tanki in prilagodljivi telefoni so telefoni prihodnosti in bodo v uporabi v od petih do desetih letih, meni direktor laboratorija na Univerzi Queen's.
Oglej si celoten članek

Raziskovalci so pred kratkim predstavili tanek mobilnik, ki se ob zvonjenju zvija. Pametna spominska kartica je skrita znotraj tankega plastičnega zaslona britanskega podjetja Plastic Logic. Težava je le v tem, da mora biti telefon priključen na elektriko.

"To je še en korak v smeri radikalne interaktivne tehnologije, zasnovane na tankem, fleksibilnem zaslonu. Uporabniki so se navadili, da ko ugasnejo zvok na mobilnikih, čutijo kako vibrira. Ena izmed težav uporabnikov, kadar ugasnejo zvok, je, da imajo potem ogromno neodgovorjenih klicev. Z novim mobilnikom teh težav ne bodo imeli," pravi Roel Vertegaal, direktor laboratorija na Univerzi Queen's.

V od pet do deset let

Direktor meni, da so tanki in prilagodljivi telefoni telefoni prihodnosti. Pravi, da jih bodo ljudje v od petih do desetih letih začeli množično uporabljati.

Najpametnejši od pametnih telefonov se ne bo zvijal cel, ampak se bodo zvijali le njegovi robovi. Uporabnik bo imel možnost, da določi, kateri izmed robov se bo zvil glede na vrsto sporočila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.