Slovenija
41 ogledov

Tanek in gibljiv telefon je prihodnost

Telefon PrtScr You tube
Tanki in prilagodljivi telefoni so telefoni prihodnosti in bodo v uporabi v od petih do desetih letih, meni direktor laboratorija na Univerzi Queen's.

Raziskovalci so pred kratkim predstavili tanek mobilnik, ki se ob zvonjenju zvija. Pametna spominska kartica je skrita znotraj tankega plastičnega zaslona britanskega podjetja Plastic Logic. Težava je le v tem, da mora biti telefon priključen na elektriko.

"To je še en korak v smeri radikalne interaktivne tehnologije, zasnovane na tankem, fleksibilnem zaslonu. Uporabniki so se navadili, da ko ugasnejo zvok na mobilnikih, čutijo kako vibrira. Ena izmed težav uporabnikov, kadar ugasnejo zvok, je, da imajo potem ogromno neodgovorjenih klicev. Z novim mobilnikom teh težav ne bodo imeli," pravi Roel Vertegaal, direktor laboratorija na Univerzi Queen's.

V od pet do deset let

Direktor meni, da so tanki in prilagodljivi telefoni telefoni prihodnosti. Pravi, da jih bodo ljudje v od petih do desetih letih začeli množično uporabljati.

Najpametnejši od pametnih telefonov se ne bo zvijal cel, ampak se bodo zvijali le njegovi robovi. Uporabnik bo imel možnost, da določi, kateri izmed robov se bo zvil glede na vrsto sporočila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.