Tankati se da tudi brez PCT

Foto: Saša Despot Bencinska črpalka Foto: Saša Despot Bencinska črpalka Foto: Petrol Petrol
Na Petrolu ali na samopostrežnih bencinskih črpalkah se da gorivo natočiti brez izpolnjevanja pogoja PCT.
Oglej si celoten članek

Na samopostrežni bencinski črpalki Avanti smo dopoldan gorivo natočili brez preverjanja pogoja PCT. Gneče ni bilo, ko smo prišli, je bila zasedeno le eno od štirih polnilnih mest. Na teh črpalkah, ki stojijo na Hoferjevih parkiriščih, ni osebja, plačaš pred točenjem goriva, izbereš najvišji znesek točenja, nato pa ti z računa odtrgajo toliko, kot si natočil.

Foto: zurnal24.si Samopostrežna bencinska črpalka Avanti

Tudi na Petrolu je možno točenje goriva brez PCT, če gorivo plačaš zunaj in ga ne plačuješ na blagajni v bencinskem servisu, bo pa treba to povedati osebju, saj so ročke za točenje goriva zaklenjene. Plačilo na daljavo je na Petrolu mogočez aplikacijo Na poti, s katero lahko gorivo prav tako plačate kar iz avtomobila. V aplikaciji lahko kot plačilno sredstvo izberete mBills, plačilno kartico Petrol ali drugo plačilno ali kreditno kartico Visa ali Mastercard.

V članku Kam še lahko greš brez PCT smo sicer ocenili, da bi morali tudi v tem primeru izpolnjevati PCT, saj odlok ne ločuje med dejavnostmi, kjer prihaja do stika in tistimi, kjer ne ter ne določa nobenih izjem za dejavnosti, ki se opravljajo zunaj.

dezurni@styria-media.si

 

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 15:49 15. September 2021.

    Kako pa se da, če je pred tabo npr. 10 vozil že v koloni za gorivo, ki grejo po klasični …

  • 14:51 15. September 2021.

    V Avstriji tankam ceneje in brez nadlegovanja .

  • 11:07 15. September 2021.

    V sosednji Italiji marsikje včasih težko najdeš bencinsko črpalko, kjer bi delal kakšen človek...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.