Slovenija
34070 ogledov

Tankati se da tudi brez PCT

Bencinska črpalka
1/3
Saša Despot
Na Petrolu ali na samopostrežnih bencinskih črpalkah se da gorivo natočiti brez izpolnjevanja pogoja PCT.

Na samopostrežni bencinski črpalki Avanti smo dopoldan gorivo natočili brez preverjanja pogoja PCT. Gneče ni bilo, ko smo prišli, je bila zasedeno le eno od štirih polnilnih mest. Na teh črpalkah, ki stojijo na Hoferjevih parkiriščih, ni osebja, plačaš pred točenjem goriva, izbereš najvišji znesek točenja, nato pa ti z računa odtrgajo toliko, kot si natočil.

Samopostrežna bencinska črpalka Avanti | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si

Tudi na Petrolu je možno točenje goriva brez PCT, če gorivo plačaš zunaj in ga ne plačuješ na blagajni v bencinskem servisu, bo pa treba to povedati osebju, saj so ročke za točenje goriva zaklenjene. Plačilo na daljavo je na Petrolu mogočez aplikacijo Na poti, s katero lahko gorivo prav tako plačate kar iz avtomobila. V aplikaciji lahko kot plačilno sredstvo izberete mBills, plačilno kartico Petrol ali drugo plačilno ali kreditno kartico Visa ali Mastercard.

V članku Kam še lahko greš brez PCT smo sicer ocenili, da bi morali tudi v tem primeru izpolnjevati PCT, saj odlok ne ločuje med dejavnostmi, kjer prihaja do stika in tistimi, kjer ne ter ne določa nobenih izjem za dejavnosti, ki se opravljajo zunaj.

dezurni@styria-media.si

 

 

 

 
Komentarjev 6
 • mph2 15:49 15.september 2021.

  Kako pa se da, če je pred tabo npr. 10 vozil že v koloni za gorivo, ki grejo po klasični poti?

 • Avatar Leon
  Leon 14:51 15.september 2021.

  V Avstriji tankam ceneje in brez nadlegovanja .

 • Avatar drecos
  drecos 14:47 15.september 2021.

  so se druge bencinske jebes petrol

Sorodne novice