Slovenija
18375 ogledov

Tako bodo PCT preverjali na Petrolu

Bencinska črpalka Saša Despot
Na Petrolu bodo pred točenjem goriva od srede naprej preverjali potrdilo PCT. Pojasnili so podrobnosti, kako bo izgledalo v praksi. V torek zvečer so po zapisu bralca že nastale kolone vozil na bencinskih črpalkah.

"Necepilci so pohiteli na bencinske črpalke," ugiba bralec, ki nam je poslal tudi fotografijo iz enega od bencinskih servisov. Zapisal je, da je želel natočiti gorivo v svoje vozilo, a je bila na treh bencinskih servisih, enem v Domžalah in dveh v Kamniku, dolga kolona vozil.

Petrol bo pogoj PCT preverjal pred točenjem goriva

Na Petrolovih bencinskih črpalkah bodo izvajanje pregleda izpolnjevanja pogoja PCT pri strankah preverjali pred točenjem goriva in pred vstopom v prodajalno. "Točenje goriva bo na vsakem točilnem mestu tehnično onemogočeno pred potrditvijo izpolnjevanja pogoja PCT," so pojasnili v družbi, kjer zaradi ukrepa pričakujejo tudi čakalne vrste.

Osebje bo na zunanjem delu prodajnega mesta šele po preverjanju in posledično izpolnjenem pogoju PCT strankam odobrilo in omogočilo točenje goriva. Po točenju pa bodo plačilo lahko izvedli v prodajalni, so pojasnili na Petrolu.

 | Avtor: Poslal bralec Poslal bralec

Še vedno bo omogočeno brezstično plačevanje, brez vstopa v prodajalno, in sicer z neposrednim plačilom pri točilnem mestu z aplikacijo Na poti, z mobilno denarnico mBills, s plačilnimi karticami prek Petromatov.

Strankam že vnaprej opravičilo za morebitne nevšečnosti

Kot so zapisali v Petrolu, je popolno izpolnjevanje zahtev vladne odredbe izredno zahtevno, saj zahteva angažiranje dodatnih zaposlenih, višje stroške poslovanja in predvsem spreminjanje ustaljenih navad pri kupcih.

"Zaradi tega se Petrol že zdaj vsem strankam opravičuje za nevšečnosti, ki se bodo zgodile zaradi zahtev odloka. Vsekakor pričakujemo podaljšanje časa izvajanja storitve in posledično tudi težave s pretokom vozil na prodajnih mestih, saj se bodo zagotovo pojavljale daljše čakalne vrste na in pred bencinskimi servisi," so navedli.

Na vlado naslovili poziv

Družba je sicer takoj po objavi odloka dala pobudo za spremembe in pristojne pozvala, naj ponovno preučijo ustreznost novih, strožjih ukrepov na bencinski servisih. "Na prodajnih mestih namreč že danes zagotavljamo vse zaščitne ukrepe, razkužila za potrošnike, zaščitne rokavice, v prodajalne na bencinskem servisu vstopajo potrošniki posamično, polnjenje goriva se izvaja na odprtem prostoru in šele po zaključku točenja goriva plačajo gorivo, ki je že v njihovi dejanski posesti, v sami prodajalni pa se izvede le plačilo," so zapisali. Menijo, da se bencinski servisi ne morejo primerjati z ostalimi trgovinskimi podjetji oz. prodajalnami.

Od odločevalcev si želijo, da bodo izdali jasna navodila oziroma kriterije, kako ustrezno in pravilno izvajati prodajno storitev, da se bomo vsi prodajalci goriv na bencinskih servisih v državi lahko držali vseh enakih zahtevanih ukrepov. Družba Petrol tudi predlaga, da bi bencinski servisi morali še naprej soditi med izjeme pri izvajanju storitev brez preverjanja pogoja PCT, saj poleg specifičnega prodajnega postopka pogonska goriva sodijo med osnovne življenjske izdelke in potrebščine.

Aleš Hojs Covid-19 Slovenija Že v četrtek novi ukrepi? To pravi minister Hojs. odprtje lokalov Slovenija Tako bo po novem: Podrobnosti o tem, kje in kako bo treba izpolnjevati pogoj PCT

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 54
  • Naklonsky 09:27 15.september 2021.

    Ha ha - spet se oglaša vsa umska zafrusrtriranost anticepilcev...

  • Hostar 09:12 15.september 2021.

    DOVOLJ je tega... vsi ki mal naprej razmišljamo vemo, da se to ne bo končalo, če se resno ne upremo. Tudi za cepljene se tukaj zgodba ne bo končala. Kjerkoli je le možno se uprimo PCT segregaciji.

  • simon30 07:54 15.september 2021.

    Ravnokar bil na Petrolu Barje in Petrolu Tržaska. Ni nobenega ki bi karkoli preverjal.