Slovenija
32503 ogledov

Že v četrtek novi ukrepi? To pravi minister Hojs.

Aleš Hojs Žurnal24
Notranji minister poudarja, da lahko ljudje izberejo in se brezplačno cepijo.

Notranji minister Aleš Hojs je ob robu današnjega obiska savinjske regije ugotavljal, da so zadnji veljavni ukrepi, kot kaže, pripomogli k temu, da se ljudje bolj množično odločajo za cepljenje. A glede na današnje vnovično alarmantno visoko število novih okužb ne izključuje možnosti dodatnih zaostritev ukrepov, morda že na četrtkovi seji vlade.

"Morda bomo že v četrtek na vladi zopet razpravljali o tem, ali je morda potrebno še bolj zaostriti PCT pogoje," je ob obisku Policijske uprave Celje dejal Hojs. Dodal pa je, da po drugi strani nihče od ministrov ne želi in ne zagovarja kakršnegakoli zapiranja: "Ljudje se imajo možnost brezplačno cepiti in se lahko proti bolezni zaščitijo."

Slovenija v novo postavitev ograj na meji

V sklopu vladnega obiska savinjsko-šaleške regije si je notranji minister s policijskimi piloti na vzhodu regije ogledal izvajanje helikopterskega nadzora na južni meji, na zahodu regije pa prizorišče tragične nesreče, ki se je pred leti pripetila med usposabljanjem reševalcev nad Okrešlju.

V zvezi z obvladovanjem migracij je Hojs dejal, da so v zaključni fazi podpisa pogodbe za postavitev novih več deset kilometrov ograje na južni meji. Računa, da jih bodo začeli postavljati v roku dveh do treh tednov.

Ob tem je dodal, da podatki obveščevalcev po njegovem sicer ne kažejo na večji migrantski val zaradi novonastalih razmer v Afganistanu. To je po njegovih besedah tudi posledica dejstva, da so notranji ministri EU sprejeli odločitev, da vrat niso na široko odprli, pač pa bo Evropa pomagala le tistim, ki pomoč potrebujejo, torej ranljivim skupinam, ženskam in otrokom.

Mateja Logar, infektologinja Covid-19 Zdravje Logarjeva: "Glede tega se z vlado ne strinjamo" Cepljenje proti covidu-19, Gorenja vas Cepljenje Slovenija Po zadnjem odloku vlade cepilni centri pokali po šivih, zmanjkalo cepiva

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 32
  • bobubob 11:30 15.september 2021.

    Nihče ne odgovarja za ničesar, brez PCT praktično brez pravic, potem pa naj še podpišem, da se 'cepim' prostovoljno in na lastno odgovornost? Bodo tudi npr. proizvajalci avtomobilov uvedli podobno prakso? Ne bi smelo biti težav, saj avto laže zamenjaš kot telo.

  • jaka4 11:30 15.september 2021.

    Slovenija še ni imela tako neumnih ljudi v vladi. Pravijo, da se zgodovina ponavlja, ampak ne verjamem, da bom dočakal vsaj enakovredne budale njim v vladi.

  • MIHA 09:59 15.september 2021.

    Žalost je to, da ne priznavajo pogoj na protitelesa. Celotna 5 članska družina smo zboleli lani novembra, sredi januarja opravili test na protitelesa, ki so bila prisotna. Teden dni nazaj šli na ponovi test ''iz firbca'' in vsi člani družine ...prikaži več smo imeli za faktor x4, nekateri celo več protiteles kot januarja. Vmes bil v rizičnih stikih, vendar nobenih težav z ponovno obolelostjo za Covid-19. Čudno mar ne?! Nimam nič proti cepljenju, če ne bi bil prebolevnik bi se cepil, tako pa ne vidim razloga.